Brutális vagyonvesztést szenvedett el Mark Zuckerberg, mióta Metára nevezték át a Facebook-ot

Zuckerberg, Facebook
Facebook's CEO Mark Zuckerberg delivers his speech during the VivaTech (Viva Technology) trade fair in Paris, on May 24, 2018. (Photo by GERARD JULIEN / AFP)
Vágólapra másolva!
Mark Zuckerberg vagyona 71 milliárd dollárral csökkent, mióta közösségi médiavállalata, a Facebook 2021 októberében nevet váltott Meta Platformsra, és a metaverzumra helyezte a hangsúlyt - írja a FoxNews.
Vágólapra másolva!

A Bloomberg milliárdos indexe szerint Zuckerberg csak az idei évben 71 milliárd dollárt veszített, így

a milliárdosok világranglistáján a 20. helyre csúszott vissza 55 milliárd dolláros nettó vagyonával.

A Meta Platforms által közzétett legfrissebb adatok szerint Zuckerberg több mint 350 milliót birtokol a vállalat részvényeiből, amelyek értéke a mai napig 56 százalékot zuhant az előző évhez képest.

Illusztráció Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Hakan Nural

A vállalat már a tavalyi negyedik negyedévben is a vártnál sokkal rosszabb eredményt produkált. Ebben az időszakban a virtuális és kiterjesztett valóságra összpontosító Reality Labs szegmens 3,3 milliárd dolláros működési veszteséget szenvedett el. Emellett a vállalat előrejelzése szerint az Apple iOS adatvédelmi módosításai összességében 10 milliárd dolláros csorbát ejtenek majd 2022-es bevételein, amely eddig az egy évvel korábbi 29,08 milliárd dollárról eddig 28,82 milliárd dollárra csökkent.

A vállalat helyzetét tovább súlyosbította a növekvő gazdasági bizonytalanság, és a TikTok miatti fokozott verseny.

Illusztráció Forrás: AFP/Chris Delmas

A vállalat 2022 harmadik negyedévére 26 és 28,5 milliárd dollár közötti bevételre számít a gyengébb reklámkereslet miatt.

A Meta júliusban létszámstopot vezetett be a legtöbb közép- és felsővezetői pozícióra vonatkozóan. Ezt azzal indokolták, hogy a változó üzleti környezetben nem érné meg ezeknek a pozícióknak a betöltése.