Elborzasztó látványt nyújt a világ legnagyobb luxusautó-temetője

Old,Wrecked,Cars,In,Junkyard,Waiting,To,Be,Shredded,In
Old wrecked cars in junkyard waiting to be shredded in a recycling park
Vágólapra másolva!
Dubajban, a világ legnagyobb luxusautó-temetőjében a Rolls Royce-októl a Ferrarikon át a Bentley-kig sorakoznak az egykor szebb napokat megélt járművek. Egyes példányok dúsgazdag tulajdonosai lustaságból inkább kidobták azokat, ahelyett, hogy értékesítenék, míg más pazar autócsodákat tönkrement üzletemberek hagytak hátra, akik a börtönbüntetés elől menekültek el az országból.
Vágólapra másolva!

Az alábbi képek egyenesen könnyet csalhatnak a szuperautók rajongóinak a szemébe, ugyanis a világ legfényűzőbb járművei, köztük 165.000 font (77 millió forint) értékű Lamborghinik is rozsdásodnak egy Dubaj melletti sivatagban:

A Rolls Royce, a Ferrari, a Bentley és a Mercedes is igen gyakori a roncstelepen.

A statisztikák szerint évente akár 3000 prémium kategóriás autót, köztük Lamborghinit, Aston Martint és hasonló különlegességeket selejteznek le Dubajban. Az egykor csillogó modellek pedig a hatalmas, sivatagi roncstelepen rohadnak.

Némelyiket a gazdag tulajdonosok adják be, mert lusták ahhoz, hogy használtan értékesítsék azokat, míg másokat azok a csődbe ment üzletemberek dobtak ki, akik elmenekültek az országból, hogy kikerüljék az Egyesült Arab Emírségek szigorú adótörvényeit és az esetleges börtönbüntetést.

Amikor a helyi hatóságok egy elhagyott járművet találnak, értesítést küldenek a tulajdonosnak. Amennyiben azok 15 napon belül nem válaszolnak, úgy az autót lefoglalják, és a hatalmas roncstelepre dobják. Az autósoknak fél évük van arra, hogy bírság megfizetése után visszaigényeljék a járművüket.

A határidőt követően sok pazar autót, az ár töredékéért árverésre bocsátanak, míg néhányukat rendőrautóvá alakítják át, hogy a nyomozók - szó szerint - lépést tarthassanak a Dubaj utcáin száguldó luxusautó-sofőrökkel.

Az összetört prémium kategóriás járműveket általában szétszedik és alkatrészként értékesítik:

Bár a legdrágább példányokat védik az időjárás viszontagságaitól, egy-egy váratlan homokvihart követően nem ritka, hogy a telepen lévő autók úgy néznek ki, mintha már évek óta állnának elhanyagoltan:

Cikkünk kiemelt képe illusztráció.