Megnyílt egy Ikea, ahonnan nem lehet árucikket hazavinni

FRANCE OUTSIDE GOODS DISTRIBUTION COMMERCE SHOP CONSUMMER ILE DE FRANCE HORIZONTAL SHOPS CONSUMMERS PARIS 75 ONLYFRANCE EXTERIOR STORE WESTERN EUROPE EUROPE MEUBLE EU IKEA SERGE ATTAL
Az IKEA egy rövidítés. Az IK az alapító monogramja (Ingvar Kamprad), az EA pedig a régiók rövidítése, ahol felnőtt (Elmtaryd és Agunnaryd).
Vágólapra másolva!
Ausztráliában olyan új és kis méretű Ikea üzlet nyílt, ahonnan a vásárlók nem tudnak árucikkeket hazavinni. Emellett pedig azoknak, akik eddig azért jártak az áruházba, mert szerették a vállalat svéd ételkülönlegességeit, azoknak nem lesz lehetőségük azokat megkóstolni a Melbourne-i kereskedésben.
Vágólapra másolva!

A szokásos áruházak méretének csak egy töredékét teszi ki az a nemrég nyílt üzlet Ausztráliában, ami nem kínál sem élelmiszert, sem árucikkeket elvitelre. A csupán 350 négyzetméter nagyságú "Plan and Order Point"-nak nevezett kereskedés célja, hogy a vásárlók tanácsot kaphassanak a vállalat által kínált termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatban. Emellett megrendelhetik azt, amire szükségük van. A vásárlók kérhetik, hogy a termékeket házhoz szállítsák vagy választhatják azt a megoldást is, hogy gyűjtőponton veszik át a kívánt árucikkeket.

A képen az Ikea logója látható Forrás: ONLY FRANCE/SERGE ATTAL/ ONLYFRANCE.FR/Serge Attal

A vállalat szóvivője szerint az új üzlettípus sikerességétől függ, hogy nyílnak-e további ehhez hasonló kereskedések Ausztráliában a jövőben.

Arról nincs információ, hogy Magyarországon is nyitna ilyen üzlettípusokat az Ikea.