Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Varga Mihály: Erős az érdeklődés a magyar gazdaság és a magyar válságkezelési megoldások iránt

VARGA Mihály; VARGA Mihály; pénzügyminiszter ,
Budapest, 2022. február 15. Varga Mihály pénzügyminiszter sajtótájékoztatót tart a legfrissebb GDP-adatokról a minisztériumban 2022. február 15-én. A miniszter közlése szerint tavaly a magyar gazdaság 7,1 százalékkal nőtt, ezzel a magyar gazdaságtörténet legnagyobb éves növekedése lett a 2021-es. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
A világ minden részéről 250 befektetővel tárgyaltak, erős az érdeklődés a magyar gazdaság és a magyar válságkezelési megoldások iránt - mondta a pénzügyminiszter a közösségimédia-oldalára feltöltött videójában pénteken.
Vágólapra másolva!

Varga Mihály hozzátette, tájékoztatták a befektetőket, hogy a magyar gazdaság jelenleg az ötödik helyen áll az uniós növekedési rangsorban; a rekordszintű foglalkoztatás és az alacsony munkanélküliség erős alapot ad a válsághelyzetben, valamint hogy Magyarország az elsők között van az adócsökkentési rangsorban és hetedik az adó-versenyképességi listán.

A tárcavezető kiemelte, a költségvetési hiánycélt tartják, a befektetői bizalom erős, az elmúlt napokban többszörös kereslet mellett fogytak a magyar államkötvények.

"Dolgozunk tovább, az a célunk, hogy mérsékeljük a szankciók káros hatásait és Magyarország elkerülje a gazdasági visszaesést" - fogalmazott Varga Mihály a közösségi oldalán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről