Túlterheltek a katari tevék a sok látogató miatt

teve, omán, arab, szahara
Tevegelés Ománban
Vágólapra másolva!
A Katarban a labdarúgó-világbajnokságra kilátogató futballőrült szurkolók két meccs között legszívesebben teveháton fotózkodva töltik szabadidejüket, ezzel a foci mellett a tevegelés lett a második legnépszerűbb sport az országban. Ám ezt az állatok nagyon megsínylik - írja a Daily Star.
Vágólapra másolva!

Katarban a focivébé során a tevék lettek a legnépszerűbb turistalátványosságok, de sokan nem csak távolról csodálják meg ezeket az állatokat, hanem fel is ülnek rájuk.

Mivel több százezer futballrajongó látogat manapság az országba, a teveipar népszerűsége minden várakozást felülmúlóan fellendült.

Az állattartók pedig a tevegeltetéssel ebben az egy hónapban a többszörösét is megkeresik átlagos havi jövedelmüknek.

"Rengeteg pénzt kaszálunk a vébének hála." - nyilatkozta Ali Jaber al Ali, egy 49 éves szudáni beduin tevepásztor.

A vébé előtt egy átlagos hétköznapon körülbelül 20, hétvégén pedig 50 fuvart tesznek meg Ali tevéi. A világbajnokság kezdete óta azonban már minden délelőtt és minden délután 500-500 tevegelést vállalnak, állatállománya pedig 15-ről 60-ra nőtt.

Egy forgalmas délutánon akár több száz látogató is várja, hogy sorra kerüljön, és felszállhasson a púpos állatokra.

A turisták hirtelen megnövekedett száma miatt a tevéknek szinte semmi idejük sem jut a pihenésre két fuvar között Forrás: Pixabay/rimazrauf

A helyi hírek szerint ezt a népszerűséget az állatok nagyon megszenvedik, ugyanis akár napi 20 órán át is fuvaroznak turistákat. A tevéknek már akkora hátfájdalmaik lehetnek, hogy egyre többen tagadják meg a munkát.

Ekkor gazdáik akár fenyítést is alkalmaznak, hogy állataik végre beadják derekukat és útnak induljanak.

Amikor egy turista éppen felszállni készült az egyik tevére, az hangosan és keservesen felnyögött.

"Olyan volt, mintha haláltusáját vívná szegény pára!" - mesélte az ausztrál nő.