Ezt eddig biztosan nem tudta Petőfi Sándorról

Petőfi Sándor
Budapest, 2014. március 8. Petőfi Sándor szobra egy nemzeti színű lobogóval a háttérben. Fotómontázs az 1848-as márciusi események illusztrálására. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
Magyarország jövőre ünnepli a költő születésének 200. évfordulóját. Ebből az alkalomból Petőfi Sándor tiszteletére még egy ízletes, kávélikőrös süteményt is megalkottak a hazai cukrászok, számolt be róla a Store Insider.
Vágólapra másolva!

Petőfi Sándor életének fontos és szeretett állomása volt az Alföld, és szűkebb értelemben is a mai Bács-Kiskun vármegye területe, így a helyi önkormányzat kiemelten fontosnak tartotta azt, hogy méltóképp emlékezzen meg a haza egyik legnagyobb költőjének 200. születésnapjáról.

Petőfi Sándor Forrás: fortepan.hu

Korabeli feljegyzések szerint

Petőfi Sándor előszeretettel fogyasztott egy úgynevezett fűszeres mokkakávét, amely egy különleges eljárással, ánizs és fahéj felhasználásával készített kávélikőr volt.

Ennek a hagyományőrző, de a mai emberek szájíze szerint készült változatát dobta piacra a kiskőrösi Kunság-Szesz Zrt. A vállalat a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat felkérésére határozta el, hogy a 200 éves jubileumra egy igazi különlegességgel rukkol elő.

A Pilvax névre keresztelt ital 33 százalékos alkoholtartalmával és kávés ízvilágával Petőfiék forradalmi szellemiségét eleveníti meg:

Az ital egy speciális sütemény alapanyagául is szolgál a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda jóvoltából.

A cukrászda örömmel vállalta el ezt a felkérést, amelynek eredménye egy csokoládés és mandulalisztes rétegen nyugvó, bourbon vaníliás és kávés mousse lett, meglepetés ropogós réteggel a tetején.

Mindez sós karamellel, kolumbiai csokoládés glazinggel és roppanós kávés meringue-gel díszítve:

Bár a Petőfi 200 Emlékévre készült sütemény még csak egy hónapja kóstolható, de állítólag már most is igen keresett finomságnak számít.