Előkerült egy újabb kép, amelyen száz évvel ezelőtt mobiltelefonál egy nő

A férfi "mobiltelefont tart a füléhez" az 1930-as évekbeli képen: bizonyíték, hogy az időutazás valós
The man can be seen holding a device to his ear in the image from the 1930s
Vágólapra másolva!
A Mirror számolt be róla, miszerint két fénykép is nagy karriert futott be a közelmúltban a közösségi médiában, amelyek az 1930-as években „mobiltelefont tartó" embereket ábrázolnak. A fotók szinte felrobbantották az internetet, és a kommentszekciókban heves vitákat váltottak ki az időutazás lehetőségével kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Egy mobiltelefont a füléhez tartó férfit fedeztek fel egy 1930-as fényképen - állítólag -, amelyből sokan azt a következtetést vonták le, hogy az időutazás márpedig valóságos.

A férfi egy 1930-as években készült képen látható, amin - úgy tűnhet - egy telefonkészüléket tart a füléhez Forrás: Brooklyn Museum Collection/Berenice Abbott

Azonban nem ez az első alkalom, hogy „mobiltelefont" észlelnek egy olyan fotón, amely még az eszköz feltalálása előtt készült.

A kommentátorok szerint egy másik, 1938-ban készült kép is alátámasztja azt az elméletet, amely szerint léteznek időutazók.

Az alábbi felvételen egy embercsoport látható a kamera felé sétálva, köztük egy fiatal nővel, aki a fejéhez tart valamit:

Az alábbit fotó egy videófelvételből vágták ki, amelyen az látható, hogy a nő az eszközön cseveg Forrás: YouTube

A teoretikusok ezután mélyebben is beleásták magukat a történelembe, sőt az is kiderült, hogy az egyik Youtube-felhasználó dédnagymamája szerepelt a fotón, aki tényleg mobiltelefont használt.

A "Planetcheck" nevű YouTube-felhasználó szerint a kézi eszköz egy kísérleti vezeték nélküli telefon, amelyet a Dupont ipari óriás fejlesztett ki a massachusettsi Leominsterben található gyárában.

A felhasználó így fogalmazott:

Ott kísérleteztek a vezeték nélküli telefonokkal. Gertrude és öt másik nő pedig megkapta ezeket a vezeték nélküli telefonokat, hogy egy hétig teszteljék azokat" - árulta el a megoldást a felhasználó.