Kiválóan szerepeltek a magyar fiatalok a szakmák világversenyén

Minden várakozást felülmúltak a magyarok az idei Euroskills versenyen
Vágólapra másolva!
A fiatal szakemberek világversenyén a magyar indulók két ezüst-, egy bronz- és 12 kiválósági éremmel tértek haza, összesítésben a magyar csapat a tizenkettedik helyen végzett - közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A WorldSkills Competition 2022 Special Edition versenyt 15 ország 26 városában bonyolították le 62 versenyszámban szeptember 7. és november 26. között. A világversenyen 57 országból 1015 versenyző vett részt, Magyarországot 23 versenyszámban 27 fiatal szakember képviselte, 10 különböző országban.

Vörös-Gubicza Zsanett, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési igazgatója a közleményben kiemelte,

az eddigi világversenyeken elért legjobb összesített országhelyezés a huszadik hely volt, innen sikerült a magyar csapatnak a tizenkettedik helyre lépnie.

Illusztráció Fotó: Facebook/Euroskills2021/Kanizaj

A magyar versenyzők részvételét a WorldSkills és a EuroSkills nemzetközi szakmai versenyeken a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezi és koordinálja szponzorokkal együttműködve.

Az idei WorldSkills világversenyt eredetileg 2022 októberében tartották volna Sanghajban, de a szervezők a kínai járványügyi helyzet miatt lemondták a rendezvényt - tájékoztatott az MKIK.