Szijjártó Péter: Románia és Bulgária is megérdemelte volna a csatlakozást a schengeni övezethez

illusztráció, határátkelő, országhatár, belföld, külföld, útlevél, 
 Roszke,,Hungary,-,July,09,,2015:,Long,Lines,At,Border checkpoint,country,waiting,schengen,line,vehicles,szeged,hungary
ROSZKE, HUNGARY - JULY 09, 2015: Long lines at border crossing in Roszke, Hungary. Traffic jam at customs checkpoint between Serbia and Hungary.
Vágólapra másolva!
Románia és Bulgária megérdemelte volna a csatlakozást a schengeni övezethez, hiszen keményen védik határaikat és sokat tettek az illegális migráció megfékezése érdekében - írta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a közösségi oldalán.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter Facebook-bejegyzésében felidézte, hogy csütörtökön szavaztak az EU-tagállamok Brüsszelben Horvátország, Románia és Bulgária csatlakozásáról a schengeni övezethez. Horvátország felvételt nyert, de Románia és Bulgária nem csatlakozhat, "holott mindketten megérdemelték volna".

- tette fel a kérdést a tárcavezető.

Belépésre váró autósok a röszkei határátkelőnél, mely egyben a schengeni övezet egyik belépési pontja Forrás: shutterstock

Úgy folytatta, hogy azt kérte, hasonlítsák össze ezt a mostani csendet azzal a "hangzavarral", ami minden egyes magyar nemzeti álláspontot kísér a brüsszeli vitákban.

"A liberális mainstream ismét leleplezte mérhetetlen képmutatását: ha egy közép-európai ország vétózik, az a világvége, az európai egység szétverése, ha pedig a nyugat-európaiak vétóznak, akkor az rendben van" - értékelte a történteket Szijjártó Péter.