Szép számmal vannak olyan nők a világon, akik mérhetetlen gazdagságuk mellett gyönyörűek is. Vannak közöttük, akik saját sikeres vállalkozásuknak köszönhetik gazdagságukat, míg mások öröklés révén tettek szert hatalmas vagyonra.  

A Forbes.com idei kimutásaiból kiderül, hogy világszerte sok ugyan a self-made milliárdosnő, azaz maga dolgozott meg javaiért, az igazán gazdag nők többsége azonban örökölte a vagyonát. 

Az idei ranglistán százegy olyan nő található, akik önerőből váltak gazdaggá, saját maguk vitték sikerre a cégüket. Közéjük tartozik például Diane Hendricks, aki nő létére tetőfedő vállalkozó, Doris Fisher, aki a Gap ruhamárka társalapítója, valamint az online szerencsejátékokban érdekelt brit Denise Coates.

Alábbi képes összeállításunkban az idolnetworth.com vagyonbecsléseinek segítségével tíz szép és szupergazdag hölgyet ismerhet meg.

Galériánkban bemutatunk a világ leggyönyörűbb milliomosnői közül tízet:

A gyönyörű és rendkívül gazdag Tamara Ecclestone a Forma-1-et hatalmas üzleti vállalkozássá fejlesztő Bernie Ecclestone lányaForrás: Getty Images/2015 Pier Marco Tacca/Pier Marco Tacca

Az idei év figyelemre méltó újoncai közé tartozik a milliárdos hölgyek között Rihanna, akinek szépségipari birodalma hazája első milliárdosává teszi a barbadosi énekesnőt. Közöttük említhető Melanie Perkins is, aki az utóbbi időben sikert sikerre halmozó Canva design startup 34 éves társalapítója.

Az országok szerinti bontást vizsgálva kiderül, hogy az Egyesült Államokban van a legtöbb női milliárdos a világon (90), ezt követi Kína (63, ebből 11 Hongkongból) és Németország (35).