Ismét bekerült a régió legjobb üzleti iskolái közé a Corvinus

Corvinus, Budapest, egyetem, híd
A Budapesti Corvinus Egyetem
Vágólapra másolva!
A világ ezer legjobb üzleti tudományokkal foglalkozó egyetemének, karának vezetői szavazatai alapján a Budapesti Corvinus Egyetem harmadik helyezést ért el a 21 országból versengő kelet-európai üzleti iskolák között.
Vágólapra másolva!

Az Eduniversal 2022. évi világkongresszusán a Budapesti Corvinus Egyetem ismét bekerült Kelet-Európa legjobb üzleti iskolái közé.

Az intézmények helyezését a világ legjobb, üzleti tudományokkal foglalkozó intézményeinek vezetői (dékán, rektor) szavazatai alapján határozták meg.

A kongresszusnak ebben az évben az American University in Cairo School of Business adott otthont, a díjátadót november 1-jén tartották.

A Corvinus megosztott harmadik helyezést ért el a Szentpétervári Állami Egyetemmel közösen Forrás: Budapesti Corvinus Egyetem

A Corvinus megosztott harmadik helyezést ért el a Szentpétervári Állami Egyetemmel közösen.

A régiós rangsor élén, szintén megosztva, a Prágai Közgazdaságtudományi Egyetem és a Ljubljanai Egyetem áll,

a második helyet a Varsói Közgazdaságtudományi Egyetem szerezte meg. A Budapesti Corvinus Egyetem részéről Fehér Péter, a nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője vette át az elismerést.

„Újabb rangos díjban részesült a Corvinus, ami azt mutatja, jó úton járunk az egyetem stratégiai célja eléréséhez, vagyis ahhoz, hogy 2030-ra Közép-Európa vezető felsőoktatási intézménye legyünk a gazdaság- és társadalomtudományok területén" – mondta el Fehér Péter. Hozzátette, „külön örömmel tölt el, hogy a versenytársaink szavazatait tükrözi a rangsor, és elismerik erőfeszítéseinket, oktatási, kutatási eredményeinket".

A Budapesti Corvinus Egyetem Forrás: Fotó: Mudra László/Fotó: Mudra László/Mudra László

Az Eduniversal egy párizsi központú, üzleti felsőoktatási rangsorok készítésével és üzleti képzést nyújtó felsőoktatási intézmények értékelésével foglalkozó rangos nemzetközi ügynökség, amely 15 éve ad ki rangsorokat, a több mint 150 országot vizsgálva a világ kilenc régiójában, köztük az ezer iskolát 21 országból magába foglaló kelet-európai csoportban.

A rangsor a csoportot alkotó intézmények rektorainak és dékánjainak szavazatai alapján készül, akik arra a kérdésre válaszolnak, melyik egyetemet ajánlanák a diákjainak, ha azok az egyetemükön kívül a régióban szeretnének tanulni.

A Budapesti Corvinus Egyetem évek óta előkelő helyezéseket ér el a nemzetközi felsőoktatási rangsorokban.

Így például Magyarországról egyetlenként az egyetem Vezetés és szervezés mesterszakja idén is bekerült a Financial Times üzleti képzéseket értékelő százas globális toplistájára. Szintén a világ élmezőnyében, a 12. helyen szerepel idén a Magyarországon csak a Corvinussal együttműködésben elvégezhető CEMS üzleti képzés az egyik legelismertebb vezetőképzési rangsorban, a Quacquarelli Symonds (QS) 2023 Masters in Managementben. A Corvinus az egyetlen magyarországi egyetem, amely megszerezte az amerikai központú, rangos nemzetközi AACSB intézményi akkreditációt, amellyel világszerte a gazdaságtudományi képzéseket nyújtó felsőoktatási intézményeinek csak kevesebb mint 6 százaléka rendelkezik.