Elon Musk kirúgta Kanye Westet a Twitterről sértő bejegyzései miatt - írja a FoxBusiness

Elon Musk szerint a már főleg Ye néven futó rapper tweetjei megsértették az erőszakra való felbujtás elleni szabályunkat," ezért felfüggesztette annak Twitter-fiókját.

A Twitter újdonsült vezérigazgatója ezúttal csupán 12 órára tiltotta ki a sztárt a platformról, miután a rapper egy sor ellentmondásos, és félreérthető tweetet tett közzé.

Kanye West egyik koncertjénForrás: AFP/2015 Getty Images/Kevin Winter

Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor Ye egy olyan képet posztolt, amely egy náci horogkeresztnek tűnt a zsidóság vallási szimbólumának számító Dávid-csillag belsejében, jelezvén, hogy ezt fogja használni a 2024-es elnökválasztási kampányának logójaként. Musk előzőleg állítólag már többször is figyelmeztette a rappert nemkívánatos posztjai miatt, így emiatt már azonnal lépett, és felfüggesztette a fiókot. 

Nem sokkal azelőtt, hogy csütörtök este felfüggesztették a fiókját, Ye még egy utolsó, kedélyborzoló tweetet tett közzé. Ezen Musk volt látható meztelen felsőtesttel egy yacht fedélzetén, amint az Endeavor vezérigazgatója, Ari Emanuel éppen egy slaggal permetezi őt, ehhez pedig ezt írta: "Mindenki emlékezzen erre az utolsó tweetemre!"

Musk a képre válaszolva tisztázta, hogy Ye-t a Twitter szabályainak megsértése miatt - és nem a kép miatt - zárták ki el a közösségi platformról.

Ehhez a Twitter vezetője hozzáfűzte: Őszintén szólva hasznos motivációnak találtam azokat a képeket a fogyáshoz!" - fogalmazott.