Ezek a leggyakrabban adott karácsonyi ajándékok

Curious,Happy,Romantic,Woman,Standing,Against,Christmas,Tree,Background.,Cheerful gift,cozy,caucasian,happy,smile,red,beautiful,holidays,casual,mo
Curious happy romantic woman standing against Christmas tree background. Cheerful lady surprised of the present after the opening in the gift box. Marry Christmas and Happy Holidays
Vágólapra másolva!
A karácsonyi ajándékok kiválasztása sokaknak nehéz feladat, és gyakran nem könnyű igazán kreatív ajándékot adni a szeretteinknek. Vannak azonban olyan ajándékok, melyek rendre előkerülnek. Mutatjuk a toplistát a leggyakrabban adott ajándékokról.
Vágólapra másolva!

A megfelelő karácsonyi ajándékok kapcsán sokszor megoszlanak a vélemények. Vannak, akik kifejezetten az ajándék anyagi értékére fókuszálnak, míg mások egyedi, kreatív, személyre szabott, ám gyakran egyáltalán nem drága ajándékot vásárolnak vagy készítenek. Ugyancsak megoszlanak a vélemények azzal kapcsolatban, hogy ki mennyire szeret praktikus ajándékot adni és kapni.

Például, egy felmérés szerint, az amerikaiak 24 éves korukra már elkezdik értékelni a kifejezetten praktikus ajándékokat is.

A megkérdezettek 81 százaléka mondta azt, hogy örül annak, ha olyan ajándékot kap, melyet aztán egész évben tud használni.

Ezzel együtt sokan vannak azok is, akik valamilyen visszatérő ajándékkal (is) kedveskednek a szeretteiknek. A felmérésben szereplők 61 százaléka mondta, hogy ad, 64 százaléka pedig kap valamilyen visszatérő ajándékot.

A visszatérő ajándékok és a különös ajándékozási szokások is részei a karácsonynak Forrás: shutterstock

Az is kiderült, hogy melyik a top 10 visszatérő ajándék. Ezek toplistáján a pizsama került a 10. helyre (30 százalék), mely megosztva szerepel a fehérneműkkel (szintén 30 százalék). Hasonló arányban (30-40 százalék között) szerepel a toplistán valamilyen bőrápolási termék, fogkefe, „öngondoskodási" (self-care) eszköz, könyv, valamint sminktermék.

A lista első 3 helyezettje a házi készítésű ajándék (44 százalék), az ajándékkártya/pénz (46 százalék), valamint az édesség (47 százalék) volt.

A válaszadók emellett igen nagy arányban számoltak be olyan (esetenként talán különösnek tűnő) szokásokról, melyekhez ragaszkodnak karácsonykor. Ilyen például, hogy valamilyen játékot kell játszani az ajándékok kinyitása előtt (34 százalék); ajándékot kapnak a kisállatok is (36 százalék); van valamilyen specifikus ajándékbontási sorrend (35 százalék), valamint az, hogy van egy olyan személy, aki kiosztja a karácsonyi ajándékokat (45 százalék).