Megszólalt az argentin jegybank a Messit ábrázoló pesóról

Vágólapra másolva!
Bár sokan reménykedtek abban, hogy a világbajnok argentin futballválogatott sztárja, Lionel Messi arcképe valóban bankjegyre került Argentínában, az ottani jegybank lehűtötte a kedélyeket: nincs és nem lesz olyan pénz, amiről Messi nézne az azzal fizetőkre.
Vágólapra másolva!

Bejárta a világsajtót, hogy Argentína a labdarúgó szupersztár Lionel Messi képével bocsátott ki 1000 pesós bankjegyeket, miután az ország válogatottja megnyerte a 2022-es katari világbajnokságot. Az egyértelműen kacsának bizonyult hír egy pakisztáni Twitter-felhasználhoz köthető, aki még december 22-én tett közzé egy bejegyzést az álllítólagos bankjegyről. A bejegyzésben egy 1000 pesós argentin bankjegy van, rajta Lionel Messi labdarúgó, és az argentin válogatott szerepel.

Az argentin központi bank most az AFP hírügynökségnek cáfolta az állítást, és azt mondta, hogy nem tervezik Messit ábrázoló bankjegyek kibocsátását - írja külföldi források alapján a Forbes.

A posztokban megosztott állítólagos bankjegyképek nem felelnek meg a központi bank honlapján közzétett törvényes argentin fizetőeszközöknek

- jelezték.

Az eredeti Twitter-bejegyzésben szereplő csapatkép ráadásul nem is a katari vébégyőzelem után készült, hanem még júniusban, miután az argentin válogatott megverte az olaszokat az Interkontinentális Szuperkupán.

Májusban egyébként tényleg új bankjegysorozatot bocsátott ki Argentína, de ezeken az ország történelmi hősei szerepelnek. Az emlegetett 1000 pesóson például Jose de San Martin, a spanyol-amerikai függetlenségi háborúk tábornoka látható.

Kiemelt képünkön a Twitteren terjedő - hamis - bankjegy képe Messi és a válgotatottjuk képével.