Leonardo DiCaprio hosszas viták után megvette a szomszédjában álló házat is

World Premiere of Netflix's 'Don't Look Up' USA United States IDSOK America NurPhoto New York New York City NY NYC East Coast County Arts Culture Editorial Arrivals Attending Celebrities Posing 2021 Photography Image Photograph People World Premiere Scree
Actor Leonardo DiCaprio arrives at the World Premiere of Netflix's 'Don't Look Up' held at Jazz at Lincoln Center on December 5, 2021 in Manhattan, New York City, New York, United States. (Photo by Jordan Hinton/Image Press Agency/NurPhoto) (Photo by Image Press Agency / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Leonardo DiCaprio elsődleges lakóhelye már több mint 20 éve ugyanaz a Los Angeles-i ház. A színész azonban 15 éve komoly összeütközésbe került a szomszédjaival egy kosárlabdapálya miatt. DiCaprio most megszerezte a szomszédos ingatlant is.
Vágólapra másolva!

Leonardo DiCaprio elsődleges lakóhelye már több mint 20 éve a Los Angeles Birds Street negyedében található ingatlan. A színész azonban még 2007-ben összetűzésbe került a szomszédjaival, amikor kosárlabdapályát építetett a telkén – írja a Dirt.com.

A szomszédban egy idős New York-i házaspár (Ron és Joan Linclau) élt, akik pert is indítottak DiCaprióval szemben, gondatlanság miatt. Azzal vádolták a színészt, hogy a sportpálya destabilizálta a házuk szerkezetét, komoly károkat okozva az ingatlanban. DiCaprio álláspontja az volt, hogy a szerkezeti problémákat a házaspár által illegálisan felhúzott támfal okozta.

A vitát végül 2009-ben peren kívül zárták le. A legújabb fordulat idén jött, amikor Joan Linclau 90 éves korában meghalt. Az özvegy Ron pedig a hírek szerint eladta a házat DiCapriónak, 10,5 millió dollárért (kb. 3,9 milliárd forint).

Mivel a házat sosem hirdették, és a mostani üzletet is piacon kívül bonyolították, így keveset tudni az ingatlanról. Az viszont látható, hogy a házaspár korábban sövényt és eukaliptuszfákat ültetett a ház köré, melyek árnyékot adnak, és elzárják a házat a tekintetek elől.

Ismert még, hogy a ház 1963-ban épült, és az 1619 négyzetméteres telken fekvő ingatlan lakóterülete 328 négyzetméter. A házban négy hálószoba és négy fürdőszoba található.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a színész mit tervez a szomszéd házzal, azonban nem ez az első eset, hogy DiCaprio megveszi valamelyik szomszédja házát. A Birds Streeten található birtoka ugyanis most már öt szomszédos telket foglal magában, így ez Hollywood Hills egyik legnagyobb ingatlankomplexuma.

A területen összesen négy ház és négy úszómedence található. Az egyesített birtok teljes lakóterülete több mint 1393 négyzetméter.