Mutatunk egy memóriakártyát, ami még a gyémántnál is értékesebb

memóriakártya
Vágólapra másolva!
Több mint hét hónappal a bemutatása után a világ első 1,5 terrabyte-os (TB) microSD-kártyája, a Micron i400 megérkezett a kereskedőkhöz. De ha most meg is rendelné valaki, legalább négy hónapot kell várnia, mire kézhez kapja, azaz valamikor a nyár elején kerülhetne erre sor. Nem beszélve arról, hogy egy egész vagyont kérnek ezért az adathordozóért.
Vágólapra másolva!

Globálisan még mindössze egy maroknyi műszaki nagykereskedő listázta az i400-as kártyát a weboldalán, és attól függően, hogy mennyi kell belőle, illetve földrajzilag honnan szerzik be. Az adatkártya egy amerikai nagykereskedésnél a legolcsóbb, mindössze 420,53 dollár, amihez még ingyenes szállítás is jár.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A microSD-kártya - amely egy köröm nagyságú adathordozó - körülbelül annyiba kerül, mint az azonos súlyú 0,125 karátos gyémánt, vagy gyémántok (1,1 millió dollár/kg)

- hivatkozik a Techradar számításaira a Blikk.

Íme az adathordozó képe:

Azt persze, hogy az 1,5 TB-os kapacitás meddig marad a csúcsok csúcsa, a jövő dönti majd el. A Kioxia még 2022 szeptemberében bemutatta a 2 TB-os Exceria Plus prototípusát, de a bevezetése valószínűleg a piaci viszonyoktól függ. A Samsung és a Kingston, a szilárdtest-tárolók két legnagyobb gyártója viszont még nem adott ki 1 TB-os vagy annál nagyobb kapacitású microSD-kártyát.