A Toyota maradt a világ vezető autógyártója

toyota
The logo of Japan's Toyota Motor Corp. is seen in a showroom in Tokyo on January 6, 2017. Toyota shares fell on January 6 after US President-elect Donald Trump threatened the carmaker with tariffs over a new vehicle plant in Mexico, also prompting an objection from the Japanese government. / AFP PHOTO / Kazuhiro NOGI
Vágólapra másolva!
Tavaly újra a Toyota volt a világ vezető autómárkája az eladott autók száma alapján. A japán vállalat több mint 10 millió járművet értékesített.
Vágólapra másolva!

A tavalyi évben ismét a Toyota lett a világ vezető autógyártója. A japán óriás, amely olyan márkákat tulajdonol, mint például a Lexus, 10,5 millió darab járművet értékesített.

Ezzel a Toyota megvédte a címét, és maga mögé szorította a Volkswagent, amely csupán 8,3 millió darab autót adott el

– írja a 24/7 Wall St.

A Toyota sikere jelentős részben az amerikai eladásoknak tudható be. Míg 60 évvel ezelőtt az amerikai piacot olyan márkák uralták, mint a Chrysler, a Ford vagy a General Motors, mára a Toyota képes maga mögé szorítani a jól ismert amerikai neveket.

Tavaly ismét a Toyota lett a világ vezető autógyártója Forrás: shutterstock.com

Az iparági elemzők azonban hangsúlyozzák, hogy a Toyota válaszút elé érkezhetett. A vállalat vezetése ugyanis lassan halad az elektromos járművek fejlesztésével,

arra a meggyőződésre építve, hogy a hibridek a jövőben jobban fognak teljesíteni.

Ez azonban kockázatos stratégia lehet, ha a fogyasztói preferenciák a tisztán elektromos járművek felé tolódnak. Ha azonban végül valóban a hibridek kerülnek előnybe, akkor a Toyotának jelentős előnye lehet sok versenytársával szemben.