Varga Mihály: A magyar bankrendszer erős és működőképes a romló nemzetközi környezetben is

VARGA Mihály, pénzügyminiszter, sajtótájékoztató, GDP
Budapest, 2022. február 15. Varga Mihály pénzügyminiszter sajtótájékoztatót tart a legfrissebb GDP-adatokról a minisztériumban 2022. február 15-én. A miniszter közlése szerint tavaly a magyar gazdaság 7,1 százalékkal nőtt, ezzel a magyar gazdaságtörténet legnagyobb éves növekedése lett a 2021-es. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
A magyar bankrendszer stabil, a romló nemzetközi környezetben is erős és működőképes - hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségimédia-oldalán Tények a magyar bankrendszer stabilitásáról 5 pontban címmel közzétett pénteki bejegyzésében.
Vágólapra másolva!

A bejegyzés szerint a magyar bankrendszer az európai tőkemegfelelési mutatót kétszeresen túlteljesíti, jövedelmezősége másfélszerese az EU-átlagnak.

A magyar bankrendszer nemteljesítő portfóliója a háborús válság ellenére is alacsony, 3,4 százalékos - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a finanszírozása stabil, a hitel/betét mutatója kedvezőbb az uniós átlagnál.

A magyar bankrendszer jelentős tartalékokkal rendelkezik, likviditásfedezeti rátája közel kétszerese a szabályozói minimumnak.

"A magyar bankrendszer tehát a romló nemzetközi környezetben is erős és működőképes, ezt a hitelminősítők is megerősítették a legutóbbi értékeléseikben" - összegezte a tárcavezető.