Rémisztően közeli az év, amikorra Anglia fele kifogy a vízből

Pó, folyó, Po, Olaszország, szárazság, aszály, felmelegedés, vízhiány
A photo taken on July 5, 2022, show the dried-up river bed of the Po river, in the area of the municipality of Occhiobello, in the region of Veneto, were water is rationed amid the worst drought to affect northern Italy’s rivers in 70 years. - Italy declared a state of emergency in five northern regions and announced emergency funds on July 4 over a worsening drought that has plagued the Po Valley in recent weeks. (Photo by Andrea PATTARO / AFP)
Vágólapra másolva!
A Mirror számolt be arról, hogy Angliában hét régióban fogyhat ki a víz 2030-ra. A vízhiány egyre nagyobb probléma az Egyesült Királyságban, az ország egyes részein tavaly nyár óta szárazság uralkodik. Ráadásul egy friss kutatás szerint a közeljövőre a kilátások még ennél is borúsabbak, és hamarosan a szigetország egyre nagyobb része szembesülhet a súlyos vízhiánnyal.
Vágólapra másolva!

Egy új elemzés eredményei azt mutatják, hogy az ország jelentős területén néhány éven belül súlyos vízhiány léphet fel.

Anglia mintegy hét régióját fenyegeti az a veszély, hogy 2030-ra kifogy a vízből, míg 2040-re várhatóan csaknem a duplájára emelkedik a vízhiányos területek régiós száma.

Az Egyesült Királyságban már egy ideje fennállnak a vízproblémák, az ország egyes részein például egész télen és tavaly nyár óta szárazság uralkodik, és a jelek arra utalnak, hogy továbbra is fennmarad a hosszan tartó száraz időszak.

A Kingfisher, a B&Q és a Screwfix tulajdonosa, a Cebr2 közgazdasági tanácsadó céggel közösen végzett új kutatása rávilágít a vízhiány növekvő problémájára, és egy térképen mutatják be, Anglia vízhiánnyal leginkább fenyegetett régióit 2030-ban, amelyeket a piros szín jelöl:

Sőt, a helyzet várhatóan csak rosszabb lesz 2040-ben, amikor a 17 régióból már 12 fogyhat ki a vízből:

A problémákat ráadásul egyre inkább súlyosbítja az éghajlatváltozás és a népességnövekedés, valamint az sem enged túlzott optimizmust a jövőre nézve, hogy az elmúlt években Anglia-szerte nőtt az otthonok vízfogyasztása.

A cikk kiemelt képe illusztráció.