Óriási változtatást jelentett be a Lidl, minden boltjukat érinti

Lidl, Lidl logó, logó, bevásárlóközpont, illusztráció,
Budapest, Hungary - July 3, 2020: Lidl super market chain store sign on the facade of a house in the city centre
Vágólapra másolva!
Megelégelte a hibákat a magyar Lidl, a vállalatnál úgy döntöttek, hogymegszüntetik a nyomtatott árcédulákat - számol be arról a Világgazdaság. A boltlánc így venné elejét annak, hogy a jövőben téves árakat és hibás akciókat tüntessenek fel az üzletekben.
Vágólapra másolva!

Elkezdte bevezetni az áruházaiban a digitális ártáblákat a Lidl Magyarország –tájékoztatta a hazai kiskereskedelmi lánc a lapot.

A Lidl Magyarország azzal magyarázta a lépést, hogy törekszik az innovációra és az esetleges hibák elkerülésére. Az utóbbiból több is volt. A llap felidézi, hogy a német diszkont kalocsai üzletében négy forinttal árazták le a tejfölt. A cég jelezte, hogy hibát követtek el a munkatársai.

Mindenesetre a digitális ártáblák a várakozások szerint lehetővé teszik az akciók és egyéb információk valós idejű módosítását.

Vagyis elméletileg így kiszűrik annak a lehetőségét, hogy a jövőben téves árakat és hibás akciókat tüntessenek fel az üzletekben. Csakhogy ez a változás egyik része, a másik, hogy az újítással egyidejűleg

megszűnik az új árak kinyomtatásának és az üzletekben való elhelyezésének folyamata.

Kivezeti a nyomtatott árcédulákat a Lidl Forrás: Raketir / Shutterstock

Tehát a Lidl kivezeti a papíralapú árcímkéket. Arra hivatkozik, hogy annak összetettsége „magában rejtheti a áruházakban dolgozó munkatársak hibázásának lehetőségét".

További részletek ide kattintva olvashatók.