Életveszélyt okozhat a hibás légzsák, 1 millió járművet hívnak vissza

Légzsák, íirbag
Vágólapra másolva!
A General Motors (GM) közölte, hogy közel 1 millió terepjárót hív vissza, mivel az érintett járművekben a vezetőoldalon található légzsákok felrobbanhatnak, így akár meg is sebesíthetik vagy megölhetik a sofőrt.
Vágólapra másolva!

A GM visszahívása összesen 994.763 Buick Enclave, Chevrolet Traverse és GMC Acadia járművet érint a 2014 és 2017 közötti modellévekből, amelyekben az ARC Automotive által gyártott légzsákalkatrészek találhatóak meg.

Azok a tulajdonosok, akik a fent felsorolt terepjárók valamelyikével rendelkeznek, ingyenesen kicserélhetik a vezetőoldali légzsákmodult.

A képen a General Motors logója Forrás: AFP/Getty Images/Bill Pugliano

A National Highway Traffic Safety Administration (Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal) arra szólította fel a légzsákalkatrészek gyártóját, a Knoxville-i székhelyű ARC vállalatot, hogy hívjon vissza 67 millió, 2018 előtt gyártott terméket, mivel azok felrobbanhatnak.

A Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal szerint legalább 12 autógyártó használta a hibás alkatrészeket a légzsákjaiban, így akár a visszahívás jelenleg az amerikai utakon közlekedő járművek közel negyedét érintheti.

Az ARC azonban tagadja, hogy a termékei hibásak lennének. A vállalat szóvivőinek elmondása szerint a légzsákokkal kapcsolatos problémák véletlenszerű, egyszeri gyártási rendellenességekből adódtak. A MSN beszámolója szerint 2009 óta legalább kilenc e+mbernél jelentkezett a probléma, akik közül ketten meghaltak, többen súlyosan megsebesültek. Így az ARC hozzáállása egy lehetséges jogi csatát vetíthet előre.

(Cikkünk kiemelt képe illusztráció!)