A világ legnagyobb bankjának vezérigazgatójával tárgyalt a gazdaságfejlesztési miniszter

Hongkong, Bank of China Tower
(170604) -- HONG KONG, June 4, 2017 (Xinhua) -- Photo taken on Feb. 28, 2017 shows Bank of China Tower and ICBC Tower in Hong Kong, south China. This year marks the 20th anniversary of Hong Kong's return to the motherland. (Xinhua/Li Peng) (lfj)
Vágólapra másolva!
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter kínai tárgyalássorozatának záró programjaként megbeszélést folytatott Pekingben Liao Linnel, a Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank (Industrial and Commercial Bank of China (ICBC)) vezérigazgatójával. Az egyeztetésen elsősorban a magyar-kínai pénzügyi kapcsolatok előmozdítása, valamint új, elsősorban zöld- és infrastrukturális együttműködési lehetőségek kerültek szóba, úgymint az elektromobilitás- és a megújuló energiatermelés fejlesztése, az akkumulátorgyártás - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).
Vágólapra másolva!

Nagy Márton a közlemény szerint kiemelte, hogy a magyar gazdaság és a magyar ipar biztonsága, a versenyképesség erősítése érdekében jelentős mértékben szükséges növelni az energiahatékonyságot, továbbá fejleszteni és bővíteni kell a hazai, elsősorban zöld energiatermelési kapacitásokat.

Ehhez hazánk új projekteket dolgoz ki, amelyben számít a kínai pénzügyi szervezetek - így az ICBC - együttműködésére, tapasztalatára és tudására

- jelezte.

A Bank of China és az ICBC tornya Hongkongban Forrás: AFP/Xinhua News Agency/Li Peng

A gazdaságfejlesztési miniszter hozzátette, hogy a magyar-kínai gazdasági együttműködés a virágkorát éli, Kínából egyre több befektetés érkezik hazánkba, így a kínai működő tőke aránya háromszorosa az uniós átlagnak, a kínai FDI állománya a következő években akár a 13 milliárd eurót is elérheti.