Vérfagyasztó cápás horrorfilmek, melyek hatalmas bevételt hoztak a moziknak

Meg - Az őscápa, sci-fi akciófilm, Jon Turteltaub, 2018
En eaux troubles The meg 2018 Real Jon Turteltaub. Collection Christophel © Apelles entertainment / Di Bonaventura pictures (Photo by Apelles entertainment / Di Bonav / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP)
Vágólapra másolva!
A tengerre több módon lehet gondolni. Vannak, akik elsőként a kikapcsolódásra és a pihenésre asszociálnak, míg mások arra, hogy egy veszélyekkel és titokzatos lényekkel teli hely. Steven Spielberg több fóbiát is kihasznált, amikor megalkotta az 1975-ös, azóta klasszikusá vált blockbuster-ét, a Cápát. Horrorfilmjében egyszerre jelenik meg az állattól való félelem, valamint a tehetetlenség, ami az embert jellemzi a víz alatt vagy a nyílt tengeren. Így nem meglepő, hogy Hollywood egyik kedvelt témájává a cápák váltak, mint vérengző ragadozók, melyek minden esetben, senkit sem kímélve támadnak. Összegyűjtöttük a világ legtöbb bevételét hozó cápás filmjeit, köztük egy igazi "kakukktojással"!
Vágólapra másolva!

6. helyezett: A zátony – 119,1 millió dollár

A Jaume Collet-Serra által rendezett thrillerben egy gyászoló nő úszni indul az óceánba, de nem sokkal később egy vérszomjas cápa tűnik fel a közelében. Sikerül egy bójára felkapaszkodnia, azonban a veszélyes ragadozó közte és a part között köröz. Vajon hogyan jut el a partra a fiatal nő? A főszereplőnek le kell győznie félelmét és használnia kell az eszét.

A film mindössze 86 perces, a főszereplője Blake Lively.

A cikk a következő oldalon folytatódik!

(Cikkünk kiemelt képén egy jelent látható A zátony című filmből, a bajba került nővel.)