Nemet mondott egy szerződésre a szexi énekesnő, kitört a pánik a tőzsdén

Lisa, Lalisa Manoban, BLACKPINK
INDIO, CALIFORNIA - APRIL 22: Lisa of BLACKPINK performs at the Coachella Stageduring the 2023 Coachella Valley Music and Arts Festival on April 22, 2023 in Indio, California. Emma McIntyre/Getty Images for Coachella/AFP (Photo by Emma McIntyre / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A YG Entertainment K-pop ügynökség részvényei hatalmasat estek pénteken, miután kiderült, a Blackpink zenekar egyik tagja, Lisa, elutasította az ügynökség szerződés-megújítási ajánlatát.
Vágólapra másolva!

Tavaly szeptember vége óta nem látott mértékben, közel 9 százalékkal estek a YG Entertainment nevű K-pop ügynökség részvényei pénteken, a dél-koreai tőzsdén, miután a helyi sajtó arról számolt be, hogy az egyik leghíresebb popzenekar,

a Blackpink egyik tagja elutasította az ügynökség szerződés-megújítási ajánlatát.

A 26 éves, thaiföldi születésű Lisa állítólag egy 37,6 millió dolláros (kb. 13,4 milliárd forint) ajánlatra mondott nemet.

Az énekesnő egy idei fellépésükön Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Emma Mcintyre

Júliusban már megjelentek arról szóló hírek, hogy Lisa és a vállalat között nézeteltérések vannak a szerződésről folyó tárgyalások során. Akkoriban a lapok arról cikkeztek, hogy bár még megszülethet a megállapodás, de tudható, hogy jelentős különbségek vannak a felek között a feltételeket illetően..

A Blackpink hatása pedig óriási, miként ezt a részvénypiaci következmény is mutatja. A négy tagból álló lánybanda ugyanis a világ egyik leghíresebb K-pop csapata, és a YG legfontosabb ügyfele.

A zenekar épp a napokban zárja majd le a Born Pink névre keresztelt világkörüli turnéját.

A 2022 októbere óta tartó sorozat a világ 41 városában 1,5 millió látogatót vonzott.

A zenekar a turné utolsó két koncertjét szeptember 16-án és 17-én adja Szöulban.

A Blackpink 2016 augusztusában írt alá a YG-vel. Mivel a K-pop csapatok általában hétéves szerződéseket kötnek, ezért most vált aktuálissá az esetleges hosszabbítás. Az ügynökség egyelőre nem közölte, hogy bármelyik taggal is hivatalosan meghosszabbította már a szerződést.

Forrás: CNBC