Nagy bejelentést tett a Yettel, rengeteg ügyfelet érint

ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ céglogó felirat logó SZIMBÓLUM, üzlet, Yettel, felirat, logó, üzlet, ügyfélszolgálat
Budapest, 2023. február 5. A Yettel Magyarország második legnagyobb mobilszolgáltatójának cég felirata a főváros V. kerületében, a Károly körúton. A Telenor Magyarország Zrt. 2022. március 1-től új néven, Yettel Magyarország Zrt.-ként, röviden Yettel néven működik tovább. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Két évtizedes történet zárul le hamarosan: egy hónap múlva teljesen megszűnik a 3G telekommunikációs hálózat Magyarországon, a szolgáltatók közt utolsóként a Yettel is lekapcsolja.
Vágólapra másolva!

November 13-án lekapcsolja az utolsó még üzemelő 3G-s bázisállomásait a Yettel hálózatát üzemeltető Cetin Hungary. Ezzel egy több mint 18 esztendős történet zárul le, a valamikor modern technológiának számító 3G leszolgálta az idejét, elavult.

A mai Yettel neve még Pannon GSM volt, mikor 2005. október 10-én bekapcsolta a 3G-t, több hónapig tartó tesztelés után.

November 13-án lekapcsolja az utolsó még üzemelő 3G-s bázisállomásokat a Yettel hálózatát üzemeltető Cetin Hungary Forrás: MTI/Faludi Imre

A 3G 384 ezer bit per másodperces letöltési és 64 ezres feltöltési sebessége ma már nevetségesen alacsonynak hangzik. Ez még nem az okostelefonok korszaka volt, a videótelefonálás, a mobilos tévé ekkor még álomnak számított - írja a Világgazdaság.hu.

A 3G technológia bevezetése után másfél évtizeddel kezdtek el felkészülni a tőle való teljes megszabadulásra a szolgáltatók, ahogy érkezett az 5G. A Yettel már tavaly lekapcsolta 3G-s állomásait a 900 megahertzes UMTS sávban, de megmaradt a 2100 megahertzes sáv, november 13-ig, mert azon a napon végleg búcsút mond a 3G-nek az ország.

További részleteket ide kattintva olvashat a témában.