Egyre nagyobb bajban a Tesco, már barikádokkal védik a pénztárosaikat

Tesco, angliai székhelyű nemzetközi kiskereskedelmi áruházlánc, áruház, bevásárlóközpont, illusztráció
A lorry driver for Arla Foods, a dairy products company makes a milk delivery to a Tesco supermarket in London on August 3, 2021. - Haulage companies are reporting issues with finding drivers due to an exodus of Europeans following Brexit and the Covid pandemic. (Photo by Tolga Akmen / AFP)
Vágólapra másolva!
Több száz Tesco Express üzletben, valamint töltőállomásnál működő boltban szerel fel a pénztárokhoz átlátszó védőpaneleket a Tesco az Egyesült Királyságban. A vállalat így akarja védeni eladóit az erőszakosan fellépő vásárlóktól.
Vágólapra másolva!

A Tesco legújabb lépése már a sokadik azok sorában, melyekkel a brit kiskereskedelemben tapasztalható bűnözési hullámra próbálnak reagálni. A vállalat korábban bejelentette, hogy testkamerákkal szereli fel az üzletterekben dolgozó munkatársait, hogy elejét vegye a bolti lopásoknak, valamint hogy csökkentse a munkatársakat a vásárlók részéről érő inzultusok számát. Hasonló lépést jelentett be az Aldi is.

A legnagyobb brit kiskereskedelmi lánc most azt közölte, hogy 250 üzletükben szerelnek fel edzett üvegből készült paneleket a pénztárakhoz azért, hogy védjék a kasszáknál dolgozókat az agresszív vásárlóktól.

A beruházás több millió fontjába kerül a cégnek. Ám mint Jason Tarry vezérigazgató elmondta, a kiskereskedelemben tapasztalható növekvő bűnözési hullámban a legaggasztóbb az alkalmazottak elleni támadások számának növekedése. A vállalatnak pedig munkatársaik nyugodt körülmények közötti munkavégzésének biztosítása a legfontosabb, és azt remélik, a védőlapok felszerelésével megvédhetik pénztárosaikat a gátlástalanul viselkedő vásárlóktól - számol be arról a Retail Gazette.

Ahogy arról az Origo beszámolt, a brit kiskereskedelemben tapasztalható bűnözés egyre rémisztőbb méreteket ölt. Közel száz érintett vállalat írta alá azt a kezdeményezést, melyben a cégek a londoni kormányhoz fordulnak, hogy az avatkozzon be a helyzet javítása érdekében. A kereskedők többek között azt szeretnék elérni, hogy önálló jogi kategóriaként kerüljön be a szabályozásba az áruházi dolgozók bántalmazása illetve inzultálása.

Cikkünk kiemlet képén egy áruszállító érkezik egy brit Tesco Express üzletbe / forrás: AFP/Tolga Akmen