Egyre népszerűbbek a házibulik a fiatalok körében, így próbálnak spórolni

A házibulikra járás legfőbb vonzereje - többek között az alkoholon való spórolás, mondják a britek
Group of drunk young people chilling at house party, laughing and drinking beer sitting on couch
Vágólapra másolva!
Négyből egy fiatal felnőtt többet jár idén házibuliba, mint szórakozóhelyekre, ezzel próbálnak spórolni. Emellett rengeteg egyéb oka is van: az ismerős emberek, bensőséges közeg, a finom ételek is csábítóvá teszi ezeket a baráti összejöveteleket, arról nem is beszélve, hogy itt szabadon dönthetnek arról is, hogy milyen zenét hallgatnak.
Vágólapra másolva!

Egy tanulmány szerint a britek közel 44%-a úgy gondolja,

pénzt takarít meg azzal, hogy házibulikba jár, mivel olcsóbb, ha boltban veszik meg az italt, mintha kocsmákba járnának.

A 18 és 45 év közöttiek háromnegyede vett részt, vagy szervezett házibulit az elmúlt egy évben, 23%-uk pedig elmondta, hogy idén többet járt ilyen jellegű bulikba, mint tavaly.

Forrás: Shutterstock

A kutatásba bevont 2000 brit felnőtt még számos további okot említett, hogy miért preferálja a baráti összejöveteleket az éjszakai bárokkal szemben. Ezek között szerepelt a

nyugodt, laza hangulat, és az, hogy mindenki ismer mindenkit.

A megkérdezettek egyharmada pedig azt mondta, hogy sokszor egy szórakozóhelyen töltött estét is egy-egy kisebb házi összejövetellel alapoznak meg, mert ez segít nekik ráhangolódni a bulikra, és komfortosabban érezni magukat.

Forrás: White Claw

Sokan pedig azért szeretik az ilyen előpartikat, mert így biztosan tudnak találkozni és beszélgetni a barátaikkal, míg a hangos és zsúfolt szórakozóhelyen erre már nem mindig van módjuk, és könnyebben szem elől is tévesztik egymást.

Forrás: Shutterstock

A válaszadók 15%-a mondta azt, hogy

egy jó hangulatú összejövetelnek fontos kritériuma a bőséges zenei választék is. 29%-uk pedig a nassolnivalókat is fontos házibuli-kelléknek tartja.

A kutatás szerint a legnépszerűbb partysnackek a pizza, csipsz, virslis tekercs, sültkrumli, és a csirkenuggets.

Forrás: DailyStar