Szörnyű titkokat őriz egy szellemépület Budapest szívében - videó

dugó, torlódás, forgalom, közlekedés, lezárás, Budapest, Rákóczi út, 2021.06.16.
Vágólapra másolva!
Budapest utcáin sétálgatva sokszor nem is tudjuk, milyen történeteket, esetleg sötét tikokat rejtenek egyes épületek. Egy Rákóczi úti házban működő vesztőhelyen például kegyetlen kivégzéseket rendeztek, és tömegek álltak sorban, hogy élőben lássák azokat.
Vágólapra másolva!

A Rákóczi út egyik épületében egykor, az Osztrák-Magyar Monarchia időszakában több száz emberéletet követelő vesztőhelyet működtettek.

A Keleti-pályaudvar és a Blaha Lujza tér között elterülő részen áll egy nagy, kietlen, elhagyatott szellemépület, melyben az 1868 és 1888 között több száz embert akasztottak fel és végeztek ki, heti rendszerességgel - ez a Rákóczi út 66. cím alatti ház.

A kivégzéseket egy idő után zártkörűvé tették, mivel akkora tömeg érdeklődött az akasztások iránt, hogy többször zavargás tört ki, a halottak holmijait ellopták, illetve az sem volt ritka, hogy féktelen italozásba és "utcabál"-szerű eseménybe csapott át egy-egy ilyen alkalom.

Az épület később cukorgyár, majd szikvíz üzem lett, de parkolóként is funkcionált, míg végleg le nem pusztult és beállt a budapesti szellemépületek sorába, és a városi legendák szerint a mai napig a holt lelkek szellemei bolyonganak a falak között - írja a Promotions.hu.

Drámai események játszódtak le egykor a Rákóczi út egyik épületében Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az épületből hotelt szerettek volna kialakítani, ennek látványtervei ki is vannak téve, de ez a beruházás végül nem valósult meg. Viszont több ijesztőnek mondható részlet is napvilágot látott az egykori kivégzőhellyel kapcsolatban: az épület 4. emeletén egy titokzatos felirat olvasható, mely az utcáról, szabad szemmel is tökéletesen látható: Bones, ami magyarul csontokat jelent.

Továbbá a második emeleten nem is olyan régen még egy akasztott ember volt látható (természetesen egy bábu).

A helyet elátkozottnak tartják, sokan a közelébe sem mernek menni.

Az alábbi videón megnézhető ez a borzasztó szellemtanya: