Eladó egy 200 éve épült brit erődből lett magánotthon

Fosterdown Fort, erőd, ingatlan
Fosterdown Fort
Vágólapra másolva!
200 éve azért építettek egy erődőt, hogy megvédjék az Egyesült Királyságot egy külföldi inváziótól. Ezt most négyágyas otthonná alakítottak át, és másfél millió fontért (mintegy 660 millió forintért) eladó. 
Vágólapra másolva!

A Sun információi szerint a potenciális vásárlók 1,5 millió fontért vásárolhatják meg a II. fokozatú ingatlant, aminek a területén egy 200 éves védelmi erőd található az eredeti lőszerraktárral.

A High Beeches nevű birtok magában foglalja a 200 éves Fosterdown erődöt is, amit a 19. század végén építettek a londoni védelmi állások részeként, hogy megvédjék a fővárost a tengerentúli támadóktól.

Az ingatlan egy privát vidéki úton található a kiemelkedő természeti szépségű Surrey Hills területén, közel Caterham városához.

A 7,5 hektárnyi ősi erdőben található négy hálószobás ingatlanhoz egy Airbnb-ként kiadható melléképület és a történelmi erőd tartozik.

A birtokon számos értékes ritkaság is fellelhető, ilyen például a háromszobás raktár, amelyet a lőszerek, köztük ágyútöltények és lövedékek tárolására használtak.

Ez egyike volt annak a 13 darab kicsi sokszögletű erődnek, amelyet egy gondosan felmért terület mentén építettek, hogy vészhelyzetben gyorsan kiásható sáncokat alakíthassanak ki védelmi célból.

Az erődökben dolgozó katonák az egyik szobát öltözőként használták, itt vették fel ugyanis a tűzálló védőfelszereléseiket, mielőtt elfoglalták volna a helyüket a robbanóanyagokkal felszerelt helyiségekben.

Az erőd 1920-tól már megszűnt katonai funkciókat ellátni, később a 20. század nagy részében pedig iskolai csoportok tanulmányi központként használták.

A főépület vörös téglából épült boltíves mennyezetekkel, gerendákkal és egyéb eredeti jellegzeteségekkel.

A nyitott terű előszobából egy nagyobb félemeletes nappaliba vezet az út, de az ingatlanban van még egy helyiség, amit akár irodaként vagy vendégszobaként is lehet használni. A négy hálószoba közül az egyikhez egy normál, a másikhoz pedig egy családi fürdőszoba is tartozik. Az otthon elengedhetetlen helyiségei a konyha és az étkező is.

Kinn van egy különálló melléképület, amelyet jelenleg Airbnb-ként használnak. Az önálló épület saját parkolóval és terasszal rendelkezik, stúdió stílusú nappalival és egy sétáló esőzuhanyzó szobával. Innen könnyedén megközelíthető a melegház, ahol borzok, rókák és szarvasok éjszakai látogatásait lehet megfigyelni.

Melanie Attwater független ingatlanügynök, aki a High Beeches-t értékesíti, elmondta, hogy a ház egy ma már felnőtt gyerekekkel büszkélkedő házaspáré volt, akik külföldre költöznek.

"Ez a birtok egy vadvilági szentély, tökéletes lehet azoknak a családoknak, akik közel szeretnének élni a természethez" - hirdette az ingatlanügynök.

"Az erőd tökéletes lehetőséget biztosíthat egy kis otthoni vállalkozás működtetésére, vagy akár forgatási helyszínként történő bérbeadásra."

Az exkluzív birtokról sok különleges fénykép készült, ITT megtekinthetők.

Az Origo nemrég bemutatott egy szintén eladó egykori NATO kémbázist is. Több olyan használaton kívüli egykori brit katonai bázis van, amelyek eladóvá váltak, és akár magáncélra is felhasználhatók, ilyen pédául a Stack Rock Fort is. De világháborús haditengerészeti bázisból és létrehoztak már sziklatetős otthont.

Forrás: Sun Online