Leáll az európai szupervonatok egy része

vonatok
Hollandia, Thalys, ICE, Eurostar, 300 km/h, Antwerpen és Rotterdam, illetve Rotterdam és Amszterdam között tudnak ennyivel menni
Vágólapra másolva!
Hat hónapra leállítják a Hollandiából Londonba közlekedő Eurostar nagysebességű vonatokat. Ennek oka, hogy a pályán és az állomásokon nagyobb karbanbartási munkálatokat kell elvégezni.
Vágólapra másolva!

A hivatalos közlés szerint az Amszterdamból Londonba tartó Eurostar vonatok 2024 június hónapjától számítva hat hónapig nem közlekednek. Az összeköttetés nem szünetel teljesen ebben az időtartamban sem, bár a távolságot nem lehet vonatváltás nélkül megtenni.

Az Amszterdamból és Rotterdamból induló utasoknak Brüsszelben kell átszállniuk egy másik szerelvényre.

Ugyanakkor a Londonból Amszterdamba induló vonatokkal továbbra is átszállás nélkül lehet utazni a két város között.

Egy, a hollandiai szakaszon közlekedő Eurostar szerelvény Forrás: NurPhoto via AFP/Erhan Demirtas/NurPhoto/Erhan Demirtas

Az üzemeltető társaság szerint a megszokott közlekedési rend csak 2025 elején áll majd vissza az összeköttetésen, melyen naponta négy vonat közlekedik, brüsszeli és rotterdami megállókkal.

A most bejelentett átmeneti leállás időtartamát eredetileg 12 hónapra tervezték, de a végül 6 hónap időtartamra hirdették meg a részleges üzemszünetet.

A London - Amszterdam közötti összeköttetés az egyik legújabb az Eurostar hálózatán, 2020 októberben indult meg a teljes vonalon a közlekedés, írja a BBC.