Valótlan hírek keringenek a Budapest Airport visszavásárlása kapcsán

budapest airport skycourt
Vágólapra másolva!
A Budapest Airport visszavásárlása kapcsán vasárnap megalapozatlan és hamis állítások jelentek meg a magyar sajtóban - áll a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleményében.
Vágólapra másolva!

A hamis felvetések komolyan ártanak a magyar érdekek sikeres képviseletében. A tranzakció célja ugyanis az, hogy a Gyurcsány-kormány által elherdált kiemelkedő stratégiai eszköz, azaz a reptér újra magyar többségi tulajdonba kerülhessen. Ezzel kijavítva egy igen súlyos történelmi hibát.

Az igaztalan és ártó szándékú megnyilvánulások nagymértékű tudatlanságról és tájékozatlanságról tesznek tanúbizonyságot, így teljesen hamis az az állítás, hogy december elsejéig fizetési kötelezettsége lenne a magyar államnak a visszavásárlási ügylet vonatkozásában.

A GFM cáfolja a Budapest Airport visszavásárlásával kapcsolatos valótlan híreket Forrás: Budapest Airport

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium tájékoztatja a nyilvánosságot, hogy a reptér visszavásárlásával kapcsolatos tárgyalások ütemezetten, az együttműködés jegyében és megfelelően haladnak a partnerek között. Ugyanakkor az előzetes megállapodásnak megfelelően a felek nem kívánnak több információt megosztani annak érdekében, hogy az üzleti érdekek ne sérüljenek, a tárgyalások zavartalanok maradhassanak és sikeresen zárulhassanak.

További részleteket ide és ide kattintva olvashat a témában.