Aranyáron adják az ingatlanokat ezen a csodás szigeten, mégis mindet elkapkodják

Gdinj, Hvar, szállás, apartman, tengerpart, saját strand
Tengerparti kilátás és magánstrand jár az itt megszálló vendégeknek
Vágólapra másolva!
Hvar sziget több mint 4.000 euró négyzetméterenkénti átlagárral rekordernek számít a horvát piacon, mégis alig található ott értékesíthető ingatlan – írta a jutarnji.hr portál.
Vágólapra másolva!

A gazdag kulturális, történelmi és természeti örökséggel rendelkező szigetet a világ leghíresebb magazinjai és platformjai szinte minden évben Európa, sőt a világ legjobb 10 szigete közé sorolják. Mindez persze vonzza a szigetre az ingatlanvásárlókat.

A koronavírus-járvány és az euró bevezetése után az árak nagyjából megduplázódtak.

"Most egy kicsit stagnálnak, mert tényleg az egekbe szöktek, de úgy gondolom: a jövőben tovább fognak növekedni, nem csak az infláció, hanem a kereslet-kínálat törvényessége miatt" - nyilatkozta a lapnak Ivo Drinković fiatal vállalkozó.

Hvaron azzal a ténnyel szembesülnek, hogy a kereslethez képest viszonylag kevés eladó ingatlan van.

Az elmúlt években az egekbe emelkedtek az ingatlanárak Hvar szigetén Forrás: Airbnb

Leginkább a felújításra szánt régi kőházak, majd az 500-600 négyzetméteres kis telkek, majd a lakások, új épületek érdeklik a vevőket. Eladták az összes új lakást, amit az elmúlt években kínáltak az egész szigeten - írja a Világgazdaság.

Ami a régi kőházak árait illeti, azok nagyon változóak, most a sziget egyik részén 100 ezer euróért adtak el egyet a 242 négyzetméteres ingatlant. Az új építésű lakások négyzetméterenkénti ára meghaladja a 4000 eurót, míg a telkeket helytől függően 100 és 500 euró között értékesítik.

További részleteket ide kattintva olvashat a témában.