Brutálisan leárazták a milliárdos eladó kastélyát

Gary Winnick, kastély, ingatlanpiac, Bel Air
Gary Winnick Bel Air-i kastélya
Vágólapra másolva!
Öt hónappal azután, hogy 250 millió dollárért árulni kezdték, és mindössze néhány héttel azután, hogy a régi tulajdonos, Gary Winnick 76 éves korában meghalt, a Bel Air-i kastély ismét eladóvá vált, ezúttal jelentősen csökkentett, 195 millió dolláros áron.
Vágólapra másolva!

A házat eredetileg James Dolena építész tervezte és építtette kétmillió dollárért az 1930-as években, méghozzá Hilda Boldt Webernek, az egykori New York-i kórházi ápolónőnek, aki hozzáment a multimilliomos cincinnati üveggyároshoz, Charles Boldthoz. Majd 1950-ben mindössze 225.000 dollárért eladták Conrad Hilton szállodamágnásnak.

Miután Hilton 1979-ben meghalt, a birtokot Dole Food Products nyugdíjas elnöke, David Murdock vette meg 1980-ban 12,4 millió dollárért. Ezt követően 2000-ben 94 millió dollárért átruházta a birtokot a művész és író Karen Winnickre és feleségére, akik több tízmillió dollárt költöttek a helyiségek átfogó felújítására a neves Peter Marino építésszel együttműködve.

A 94 millió dolláros üzlet hosszú ideig rekordot jelentett Kaliforniában.

A Bel Air Country Club golfpálya fölé magasodó 8,4 hektáros dombtetőn fekvő, H alakú kúria előtt egy pezsgő szökőkút és egy pazar neoklasszikus oszlopcsarnok van, és hét hálószoba és 20 fürdő található benne 3.716 négyzetméteren.

A 60 szobás rezidenciához tartozik még egy 325 négyzetméteres mesterház is dupla nappalival és fürdőszobával.

Az kastély alatt egy föld alatti alagútrendszer is van. Az épület festői kilátást nyújt a városra, a hegyekre és az óceánra, a kertben pedig rózsa-, fűszernövény- és trópusi kertek, valamint egy 80 láb hosszú medence, és egy teniszpálya is van.

Forrás:Robb report