Fontos hírt kaptak a nyugdíjasok, mutatjuk a részleteket

nyugdíjas, nyugdíjkorrekció
Vágólapra másolva!
2023 decemberében, az egyébként szokásosnál korábban teljesíti a nyugdíjak kifizetését a Magyar Államkincstár az arra jogosultaknak.
Vágólapra másolva!

Az Alon emlékeztetője szerint a 2023. december hónapjára járó nyugdíjakat 2023. december 4-én (hétfőn) utalja a Magyar Államkincstár.

Azok a nyugdíjasok, akik bankszámlára kérték a nyugdíj kifizetését, így már december 4-én hozzájuthatnak a járandóságukhoz.

Azoknak, akik postai úton, készpénzes nyugdíjkifizetést kértek, a posta által korábban kiadott nyugdíjkifizetési naptárban, az abban rögzített konkrét kifizetési napon viszi ki a postás a nyugdíjat. Így az ünnepi időszak előtt december 4-e és december 19-e között várható az ellátás kifizetése.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Jó hírt kaptak azok is, akik családi pótlékra, gyermekgondozást segítő ellátásra, gyermeknevelési támogatásra, fogyatékossági támogatásra, illetve vakok személyi járadékára jogosultak. Az érintett járandóságait a nyugdíjutalással azonos napon, 2023. december 4-én, hétfőn utalják. A banki jóváírás várható időpontja december 4., hétfő lesz ezeknél a járandóságoknál is, ugyanakkor az utalások ütemezése miatt egyes esetekben előfordulhat, hogy a jóváírás csak a következő munkanapon történik meg a folyószámlán.

A családi pótlék postai kifizetése esetén, várhatóan a fent jelzett napot követő 2-4 munkanap múlva érkezik meg az arra jogosultakhoz.

Ahogy arról az Origo beszámolt, a kormány a nehezebb gazdasági helyzetben is mindent megtesz azért, hogy a nyugdíjasok terheit mérsékelje. Ennek érdekében döntöttek az idei nyugdíjkorrekcióról is.