Nem fogja elhinni, miért készült eredetileg a Pepsi

A világ 10 legdrágább reklámja
7. Pepsi – “Joy of Pepsi” (2001) – $8.1 million
Vágólapra másolva!
Végre kiderült a titok. A Pepsi rajongóit pedig nagyon meglepte a leleplezés - írja a Daily Star. 
Vágólapra másolva!

A legelső Pepsi-Colát a kezdetek kezdetén teljesen más néven hozták forgalomba, és még csak nem is a szomjúság oltása volt ennek célja.

Az észak-karolinai New Bern kisvárosában Caleb Bradham helyi gyógyszerész alkotta meg a Pepsi-Cola eredeti receptjét 1893-ban, méghozzá az emésztés elősegítésére. Ezt akkoriban még Brad's Drink néven árusítottak. Az italt cukor, víz, karamell, citromolaj, kóla dió, szerecsendió és egyéb adalékanyagok keverékéből készítette. A Pepsi név a "dyspepsia" szóból származik, ami emésztési zavarokat jelent. Az ital eredeti reklámjának a szlogenje pedig így hangzott:

Ahogy az üdítő egyre népszerűbbé vált, Bradham úgy döntött, hogy egy hivogatóbb nevet ad neki, így lett belőle Pepsi-Cola. Előszőr a gyógyszertárában lehetett ezt kapni a Middle és a Pollock utcán sarkán New Bern belvárosában.

1961-ben a nevét lerövidítették Pepsire, 2023-ra a Coca-Cola után a második legértékesebb üdítőital lett, és már a világ szinte összes országában kapható.

Pepsi – “Joy of Pepsi” reklám Forrás: Youtube.com

Az Origo is beszámolt róla, hogy a Pepsit Magyarországon Szentkirályon fogják palackozni a tervek szerint jövő ősztől. Mutatjuk azt is, hogy milyen titkos jelentéseket hordoznak a világmárkák nevei. A világ tíz legdrágább logója között van egyébként a Pepsié is.