Fertőzött gyümölcsöket hívnak vissza, egy terhes nő evett belőle, koraszülés indult meg nála

szilva
Vágólapra másolva!
Csonthéjas magvú gyümölcsöket hívnak vissza az Egyesült Államokban, melyek potenciálisan Listeria monocytogenes baktériummal lehetnek szennyezettek. Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerhatóság (FDA) azt javasolja a vásárlóknak, hogy ellenőrizzék és dobják ki a megvásárolt őszibarackokat, szilvákat, illetve nektarinokat.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban számos csonthéjas magvú gyümölcsöt visszahívnak, miután azok veszélyesek lehetnek a fogyasztókra. A potenciálisan Listeria monocytogenes baktériummal fertőzött őszibarackokat, szilvákat és nektarinokat a Publix, a Walmart, a Sam's Club, a Sprouts Farmers Market, néhány Albertsons, valamint Aldi üzletek értékesítették. Az érintett termékek hét államban legalább 11 megbetegedést okoztak, 10 kórházi ellátással és egy halálesettel – derül ki a Weny News beszámolójából. Mindemellett egy terhes nőnél koraszülés indult meg a fertőzött gyümölcsök miatt.

A baktérium kifejezetten veszélyes a kisgyermekekre, az idős emberekre, a terhes nőkre, valamint azokra, akiknek legyengült az immunrendszere.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Az őszibarackokat, a szilvákat és a nektarinokat tavaly május 1. és idén november 15. között egyenként és zacskókban árulták. Az FDA azt javasolja a fogyasztóknak, hogy dobják ki a gyümölcsöket. Továbbá közölték, hogy a jelenleg boltok polcain lévő friss őszibarackok, szilvák és nektarinok nem érintett a visszahívásban.

Forrás: Weny News