Hatalmas kasszasiker Beyoncé most bemutatott koncertfilmje - videó

Beyoncé, Stockholm, RENAISSANCE WORLD TOUR, koncert, turné, 2023
STOCKHOLM, SWEDEN - MAY 10: (Editorial Use Only) (Exclusive Coverage) Beyoncé performs onstage during the opening night of the “RENAISSANCE WORLD TOUR” at Friends Arena on May 10, 2023 in Stockholm, Sweden. (Photo by Kevin Mazur/Getty Images for Parkwood)
Vágólapra másolva!
Hatalmas kasszasiker Beyoncé koncertfilmje, amit a napokban mutattak be. A mozi az énekesnő szintén kivételesen sikeres idei koncertsorozatát dolgozza fel.
Vágólapra másolva!

Beyoncé igazi különlegességgel szolgált rajongóinak. Sikergyanús filmekről általában úgy tartják, kár a bemutatásukat a hálaadás utáni időszakra időzíteni, az énekesnő koncertfilmje azonban a hét végén igazi kasszasikernek bizonyult.

A film címe Renaissance: A Film by Beyoncé, azaz Reneszánsz: Beyoncé filmje.

A 42-éves énekesnő maga írta és rendezte, és ő maga volt a producer is. A film Beyoncé szintén hatalmas sikerű idei koncertsorozatát dolgozza fel, amelyen tavaly kiadott Renaissance című lemezét mutatta be. A turné Stockholmban kezdődött május 10-én, és Kansas Cityben zárult október 1-én.

A hálaadás idén november 23-ára esett, a filmet az utána eső hétvégén mutatták be, és akkora siker lett, amilyet két évtizede nem hozott az ünnepet követő hétvége: a forgalmazó AMC Theatres szerint több mint 20 millió dollárt (7 milliárd forintot) hozott Amerikában.

Beyoncé idei turnéja Stockholmban kezdődött Forrás: Getty Images for Parkwood/Kevin Mazur

Beyoncé filmje december 1-én debütált. Az Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban 2539 mozi vette fel a műsorára. Összesen 94 másik helyen is a mozikba került a világban, és az első három napon 6,4 millió dollár volt a bevétel – írta a The Wall Street Journal nyomán a Világgazdaság.

Az évnek ebben az időszakában kiemelkedő a Beyoncé-film sikere, Taylor Swiftet azonban nagyon nehéz lesz letaszítani a trónról. Októberben került a mozikba a Taylor Swift: The Eras Tour című koncertfilm, és vasárnapig már 178 millió dollár volt belőle a bevétel az Egyesült Államokban.

Ha a zenés filmek örökrangsorát nézzük, akkor egyelőre senki sem ért Michael Jackson nyomába. A Sony Pictures 2009-es filmje, a Michael Jackson's This is It 262 millió dolláros bevételnél tart.

További részleteket ide kattintva olvashat a témában.