Mutatjuk, hogyan kell biztonságosan feldíszíteni a karácsonyfát

advent, koszorú, karácsony, ünnepek, otthon, hangulat, adventi koszorú, asztal, illusztráció
Child sits with mother in front of the Christmas tree and read a book together and look forward to X-Mas, advent wreath
Vágólapra másolva!
Az ünnepek közeledtével szinte minden házban felállítják a karácsonyfát, sokan pedig hatalmas élvezetet lelnek a fa csinosítgatásának rituáléjában, de nem is tudják, hogy a karácsonyfa mennyire veszélyes lehet a bútorokra, a lakásra, de akár az emberekre is.   
Vágólapra másolva!

Ingatlanszakértők több könnyedén megtanulható és elsajátítható trükköt árultak el azzal kapcsolatban, hogyan lehet biztonságosan karácsonfát díszíteni.

- magyarázták. Fontos tehát tisztában lenni a lehetséges veszélyekkel, mielőtt nekiáll a fa díszítésének.

A kisebb biztonságosabb

A nagyobb nem mindig jobb, ha karácsonyfáról van szó.

Egy kétméteres fenyőfa ugyanis nagyon nehéz, ami tönkreteheti a szőnyeget vagy a keményfa padlót.

Ennek megelőzése érdekében érdemes a fát széles talapzatra állítani, hogy a súlya egyenletesen oszoljon el. Ha védőmatracot teszünk a fa alá, az még inkább megkímélheti a padlót.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2020 MT-R/Shutterstock. No use without permission./Mt-R

A fényfüzérek veszélyesek lehetnek, ahogy a csillagszóró is

A sok fényfüzér miatt a karácsonyfák nagyon tűzveszélyesek. Ezért a gyúlékony tárgyaktól, bútoroktól minimum egyméternyire kell tenni - főleg ha csillagszóró is kerül a fa ágaira.

A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a legkisebb hőmérséklet-emelkedés is felgyorsíthatja a fa száradási folyamatát, ami növeli a tűzveszélyt. Egy beltéri tűz pedig halálos is lehet.

A karácsonyfa égőinek és csillagszóróinak vonatkozásában a kevesebb néha több elvét kell követni. A konnektorok, elosztók túlterhelése ugyanis veszélyes következményekkel járhat, kigyulladhatnak.

Nem jó minőségű fényfüzér kiválasztása és használata

Fontos, hogy a fa díszítésekor mindig a LED-es égőket használjunk, hiszen a halogénfények - amelyeket a karácsonyi dekorációban gyakran használnak - gyorsan felmelegednek. Ez ismét felgyorsíthatja a fa kiszáradási folyamatát, és sokkal tűzveszélyesebb lesz.

Ha az ön gyereke is sokat kérdez a Mikulásról, ezt mindenképpen el kell olvasnia! Egy német házaspár több száz karácsonyfát állít fel minden évben, idén egészen pontosan 555 darabot, méghozzá a saját házában. Egy asszony pedig karácsonyfák díszítésével keres egy kisebb vagyont.

Forrás:Mirror