Hatalmas bejelentést tett a Magyar Posta, rengeteg ügyfelet érint

Magyar Posta, logó, tábla, posta, ügyintézés, küldemény, csomag, feladás, átvétel
Budapest, Hungary - 2 September 2022: Logo of Hungarian Post (Magyar Posta)
Vágólapra másolva!
A Magyar Posta jövőre megkezdi a nemzetközi terjeszkedést. Az kiderült, hogy pontosan milyen szolgáltatásokat indítanak el, az azonban még nem, hogy mely országokban jelennek majd meg.
Vágólapra másolva!

Balczó Barnabás, a Magyar Posta elnök-vezérigazgatója elmondta: külföldön vennének át szolgáltatásokat. Kifejtette:

elsődlegesen a logisztikai versenypiaci szolgáltatásukkal tudnak külföldi aktivitást elérni.

Már csak azért is, mert az elmúlt időszakban fejlesztették a 17 egységből álló depóhálózatukat, ami ingatlanfejlesztést és gépesítést is jelent.

Modernizálták a flottájukat, elektromos autókat vásároltak, valamint bővítették a 0–24 órában működő csomagautomata-hálózatukat is. A Magyar Postának jelenleg 550 automatája van, de a jövőben itt is jelentős bővítést terveznek.

Külföldön is megjelenik a Magyar Posta Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2022 Marc Bruxelle/Shutterstock. No use without permission./Marc Bruxelle

A logisztikában való külföldi terjeszkedést az elnök-vezérigazgató azzal indokolta, hogy jelentősége van a külföldről bejövő harmadik országbeli, kínai vagy a más távol-keleti országok áruinak. Ebből a szempontból Magyarország pedig jó lokáció és központi helyszín - írja a Világgazdaság.

A logisztikán belül a fulfillment-piacon tudnak jó alternatívát kínálni a versenytársakkal szemben. Ez gyakorlatilag robotizált bérraktározást jelent.

Azt egyelőre nem árulta el, hogy pontosan melyik ország piacán jelennek majd meg, de jelezte, hogy főképp a határos országokban gondolkodnak és már 2024-ben lépnek. A posta 10 hónap alatt végezte el a fulfillment-fejlesztéseket.

További részleteket ide kattintva olvashat a témában.