Rod Stewart 10 millió dollárral többet kér kastélyáért, mint eredetileg

Rod Sewart
Singer Rod Stewart stands in the crowd ahead of the UEFA Champions League Group F football match between Celtic FC and RB Leipzig, at the Celtic Park stadium in Glasgow, on October 11, 2022. (Photo by ANDY BUCHANAN / AFP)
Vágólapra másolva!
Megemelte értékesítési irányárát eladó Los Angeles-i kúriájának Sir Rod Stewart, világhírű brit énekes. A sztár most 80 millió dollárt, azaz közel 29 milliárd forintot remél érte, írja a Mansion Global.
Vágólapra másolva!

A most 78 éves énekes 1991-ben vette meg azt a nagyjából 12 ezer négyzetméter alapterületű birtokot 12 millió dollárért, amire aztán 1993-ban egy kastélyt húzták fel. Az építész Richard Landry volt, akit Los Angeles-ben csak a "megakúriák királyaként" emlegetnek. Landry egy európai stílusú épületet tervezett Stewart számára.

Az énekes a már egy ideje piacon lévő épület árát most 10 millió dollárral, 80 millióra emelte. A zenész eladásról szóló korábbi döntéséről az Origo is beszámolt.

Az értékesítés szervezésével megbízott Fridman Group képviselője elmondta: az elmúlt időszak rekordokat hozott a Beverly Park ingatlanpiacán, hihetetlen összegekért kerültek új tulajdonosokhoz luxusingatlanok. Így minden amellett szól, hogy Rod Stewart is megpróbálja a hosszú ideje tulajdonában lévő, exkluzív luxusingatlanát magasabb áron értékesíteni.

Los Angeles-ben valóban rekordokat hozott november a luxusingatlanok piacán. A megkötött szerződések számának emelkedése a legalább 5 millió dollárért eladott ingatlanoknál 28 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi időszakhoz képest a Douglas Eliiman adatai szerint.

A brit sztár kúriája pedig az ingatlanszakértők szakmai véleménye szerint egyértelműen a Los Angeles-i luxusingatlanok felső kategóriájába tartozik.

Azt nem tudni, az énekesnek vannak-e tervei a vételár felhasználásával kapcsolatban, aki nemrég egy mesés gázsit ígérő fellépést is visszautasított erkölcsi okok alapján.

Cikkünk kiemelt képén: Sir Rod Stewart egy 2022-ben készült felvételen / forrás: AFP/Andy Buchanan