Elképesztő, hogy vásárolnak maguknak hosszú életet az ultragazdagok

Lanserhof, Az ultragazdagok jó pénzért vásárolják meg a hosszú életet – útmutatás a longevity klinikákhoz
Vágólapra másolva!
Ma már nem feltétlenül a jachtok, kastélyok, sportautók és dizájnertáskák a fémjelzői az ultragazdagságnak, a hosszabb és egészségesebb élet válik az új státuszszimbólummá. Egyre népszerűbbek az élet hosszabbítására szakosodott, úgynevezett longevity klinikák, ahol egy hétre minimum ötezer dollárt (kb. 1,75 millió forint) kell fizetni a terápiáért, de olyan hely is van, ahol ennek a tízszerese a tarifa. 
Vágólapra másolva!

Egyre népszerűbbek a gazdagok körében az élet meghosszabbítására szakosodott,

úgynevezett longevity klinikák, amelyek borsos árért diagnosztizálnak, és személyre szabott gondozási terveket is kínálnak

– erről írt a Businessinsider.com, amely a legnépszerűbb célpontok közül ötöt be is mutatott.

Mennyibe kerül az élet meghosszabbítása?

Korai beavatkozással a betegségek túlnyomó többsége kezelhető – ezt vallja a Hooke londoni hosszú élettartam központ, amely a krónikus betegségek kezelésére a megelőzésen keresztül összpontosít. Három tagsági szintet kínálnak, amelyek közül az egyiket évi 40.000 dollárért (kb. 14 millió forint). Ügyfeleik életkora 23 és 70 év között van, átlagéletkoruk 50 év, de az elmúlt évben a központban a 30 év körüli ügyfelek száma nőtt.

Az ultragazdagok jó pénzért vásárolják meg a hosszú életet Forrás: Lanserhof

Egy kis üdülővárosban a Genfi-tó partján található a világ egyik legfontosabb élethosszabbító úti céljaként ismert központja, a Clinique La Prairie. A több mint 90 éve létező klinika 53 ezer dollárért (kb. 18,5 millió forint) kínál luxushetet az öregedési folyamat lassítására, személyre szabottan.

Az ibizai Six Senses hosszú élet központban az ügyfelek egy-, három- vagy hétnapos programokat foglalhatnak. A hétnapos program személyenként körülbelül 4700 dollár (kb. 1,65 millió forint) a szállás és az étkezés nélkül, azaz ennyibe kerülnek a diagnosztikai tesztek, wellness-szűrések, gyógyfürdőkezelések, jógaórák, energiagyógyászati foglalkozásat és biohacking terápiák.

Mi a közös a Spanx alapítója, Sara Blakely és a Classpass alapítója, Payal Kadakia, valamint olyan színésznők, mint Reese Witherspoon és Gwyneth Paltrow között? Mindannyian vendégei voltak a The Well wellness-központok láncának, amelyek New Yorkban, Miamiban, Cabóban és Costa Ricában találhatók. A klinika négynapos elvonulási programja Costa Ricában, a Hacienda AltaGracia resortban fejenként körülbelül 3000 dollárba (kb. 1,05 millió forint)kerül - emeli ki a Világgazdaság.

Korai beavatkozással a betegségek túlnyomó többsége kezelhető Forrás: Lanserhof

A Keleti-Alpokban található Lanserhof Lans a belek alapos regenerálását javasolja az életerő felélesztése érdekében, méregtelenítő, tisztító és savtalanító programokra, a holisztikus orvoslásra, a pszichológiára és a modern orvostudományra támaszkodik. A központ legalapvetőbb ajánlata, az egyhetes "Cure Classic" program, személyenként valamivel 3000 dollár felett kezdődik, a szállások nélkül. Van egy kéthetes, hosszú távú Covid-csomagjuk is, amely több mint 5200 dollárba (kb. 1,8 millió forint) kerül.

Mekkora a globális wellnesspiac?

A longevity klinikák lehetőséget jelenthetnek arra, hogy néhány évvel meghosszabbítsuk az életünket. Ugyanakkor a szektor nincs teljesen szabályozva, a központok kínálhatnak kísérleti kezeléseket is az orvosilag igazolt módszerek mellett.

Az igény mindenesetre megvan a szolgáltatásokra: a Global Wellness Institute szerint a fogyasztók wellness-termékekre és -szolgáltatásokra fordított kiadásai a világjárvány óta emelkedtek, a wellness-piac 5,6 ezermilliárd dollárt (kb. 1,96 ezermilliárd forint) tett ki tavaly.

További részleteket ide kattintva olvashat a témában.