Elon Musk az első ember, aki képes volt elveszíteni 200 milliárd dollárnyi vagyont

Elon Musk
WASHINGTON DC, USA - MARCH 9: Elon Musk, Founder and Chief Engineer of SpaceX, speaks during the Satellite 2020 Conference in Washington, DC, United States on March 9, 2020. (Photo by Yasin Ozturk/Anadolu Agency via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Elon Musk sokáig a világ leggazdagabb emberének számított, méghozzá kiugróan a többi szupergazdag között, azonban tavaly negatív történelmi rekordot állított be. Az újabban a Twitter káoszba taszításával foglalkozó techguru lett ugyanis az első embe a világon, aki képes volt 200 milliárd dollárnyi vagyont elveszíteni.
Vágólapra másolva!

Elon Musk 2021-ben még hatalmas lendülettel haladt előre a világ leggazdagabb magánszemélyeinek listáján. A Tesla alapítója abban az évben másodikként (Jeff Bezos után) lépte át a 200 milliárd dolláros nettó vagyon álomhatárát.

Musk 2021 novemberében érte el a vagyongyarapodás tetőpontját, akkor 340 milliárd dollárral volt a világ leggazdagabb embere.

Tavaly azonban Musk már negatív történelmi rekordot döntött, elsősorban annak köszönhetően, hogy a Tesla részvényárfolyama 2022-ben 65 százalékot zuhant.

Ennek eredményeként Musk vagyona 137 milliárd dollárra csökkent.

Így ő lett az első ember a történelemben, aki képes volt 200 milliárd dollárnyi vagyont elveszíteni

– írja a New York Post.

Elon Musk lett az első ember, aki 200 milliárd dollárnyi vagyont veszített el Forrás: Getty Images/Joshua Lott

Noha a Tesla az elektromos autók globális piacából csak egy relatíve kis szeletet birtokol, a vállalat értéke 2021 októberében még meghaladta az ezer milliárd dollárt. Ezzel olyan óriások között szerepelt, mint az Apple, az Amazon, vagy a Google anyacége (Alphabet).

A versenytársak azonban egyre gyorsabb ütemben törtek fel az elektromos autók piacán, Musk pedig a Twitter megvételére kezdte irányítani a figyelmét.

Utóbbi eredményeként Musk jelentős mennyiségű Tesla-részvényt adott el hogy finanszírozni tudja a Twitter 44 milliárd dolláros felvásárlását.

Mindez pedig oda vezetett, hogy Musk a történelmi felemelkedése után tavaly történelmi bukást szenvedett el a személyes vagyona tekintetében.