Milyen lehet egy egykori vasútállomás épületében lakni?

19th Century America Century Curve Europe Glenfinnan Great Britain Harry Potter Highland Highlands Landscape Locomotive Movie New filmek forgatási helyszínei, turizmus vonzó képesség
Skócia
Europe, Great Britain, Scotland, Lochaber, Highlands, Glenfinnan viaduct, West Highland railway Line (1897-1907) at the top of the Loch Shiel, landscape of the movies "Harry Potter and the Chamber of Secrets" and "the Prisoner of Azkaban" (Photo by Daniele Schneider / Photononstop / Photononstop via AFP)
Vágólapra másolva!
A nyugodt vidéki élet és a vonatok rajongóinak egyaránt álomház lehet az a skóciai otthon, melyet egy elhagyatott vasútállomásból alakítottak ki. A házhoz ráadásul még egy vasúti kocsi is tartozik.
Vágólapra másolva!

A skóciai Saughtree településen található az a ház, melyet egy korábbi vasútállomásból alakítottak át családi otthonná. Az Edinburghtól majdnem kétórányira, délre fekvő település Roxburghshire lombos vidékén fekszik. A Saughtree vasútállomás pedig egykor a Borders megyei vasútvonal 68 kilométer hosszú, egyvágányos útvonalán terült el.

A vonal azonban 1963-ban teljesen megszűnt, az 1867-ből származó állomásépületet pedig az 1990-es években restaurálták, és magánlakássá alakították – írja a Dirt.com.

Jelenlegi állapotában az épület egy közel félhektáros telken fekszik, és 270 négyzetméter lakóterülettel rendelkezik. A palatetővel fedett épületben hat hálószobát és ugyanennyi fürdőszobát alakítottak ki. Az eredeti jegypénztár ma hangulatos kávézóként, a régi állomás pedig panzióként üzemel.

Az épület egészét állomásjelek és vasúti emléktárgyak díszítik. A nappali és az étkező ajtaján például egy „Csak személyzetnek" feliratú tábla lóg, a falra pedig kiakasztották egy Saughtree állomás feliratot.

A kertben nemcsak kellemes teraszokat alakítottak ki, de a képek alapján egy régi vasúti kocsi teszi teljessé a hangulatot. A tulajdonosok most 600 ezer fontért (kb. 270 millió forint) árulják az ingatlant. Vagyis a vevő szó szerint beköltözhet egy vasútállomásra.