A nyugodt vidéki élet és a vonatok rajongóinak egyaránt álomház lehet az a skóciai otthon, melyet egy elhagyatott vasútállomásból alakítottak ki. A házhoz ráadásul még egy vasúti kocsi is tartozik.

A skóciai Saughtree településen található az a ház, melyet egy korábbi vasútállomásból alakítottak át családi otthonná. Az Edinburghtól majdnem kétórányira, délre fekvő település Roxburghshire lombos vidékén fekszik. A Saughtree vasútállomás pedig egykor a Borders megyei vasútvonal 68 kilométer hosszú, egyvágányos útvonalán terült el.

A vonal azonban 1963-ban teljesen megszűnt, az 1867-ből származó állomásépületet pedig az 1990-es években restaurálták, és magánlakássá alakították – írja a Dirt.com.

Jelenlegi állapotában az épület egy közel félhektáros telken fekszik, és 270 négyzetméter lakóterülettel rendelkezik. A palatetővel fedett épületben hat hálószobát és ugyanennyi fürdőszobát alakítottak ki. Az eredeti jegypénztár ma hangulatos kávézóként, a régi állomás pedig panzióként üzemel.

Az épület egészét állomásjelek és vasúti emléktárgyak díszítik. A nappali és az étkező ajtaján például egy „Csak személyzetnek" feliratú tábla lóg, a falra pedig kiakasztották egy Saughtree állomás feliratot.

A kertben nemcsak kellemes teraszokat alakítottak ki, de a képek alapján egy régi vasúti kocsi teszi teljessé a hangulatot. A tulajdonosok most 600 ezer fontért (kb. 270 millió forint) árulják az ingatlant. Vagyis a vevő szó szerint beköltözhet egy vasútállomásra.