Rémisztő képek készültek a világ leghíresebb felhőkarcolójának építéséről - fotók

Vágólapra másolva!
Az 1930-1931-ben, a nagy gazdasági világválság idején New York-ban rohamtempóban épült Empire State Building a világ egyik leghíresebb felhőkarcolójaként vált ismertté, és 1971-ig ez volt a világ legmagasabb épülete. A gigászi építmény 3000 munkással, rekordidő alatt – egy év és 45 nap – készült el. Az ikonikus épület nem csak magassága miatt, hanem az építéséről készült fotók kapcsán is világhírűvé vált, melyeken általában finoman szólva is vakmerő helyzetben, szédítő magasságban láthatók az építkezésen dolgozók.
Vágólapra másolva!

Amikor a felhőkarcoló épült, még a mainál kevesebb figyelmet fordítottak a munkavédelemre és a biztonságra, a munkások védelmét pedig nem segítette elő az erőltetett építési tempó sem. Így történhetett, hogy elkészülhettek az alábbi, megdöbbentő fotók, amelyeken jól látszik, hogy milyen elképesztő veszélyekkel néztek szembe a magasban dolgozók az Empire State Building építése közben - a feljegyzések szerint hivatalosan 14 építőmunkás halt meg a kivitelezés alatt.

Lássuk ezeket a meghökkentő képeket!

Carl Russell fémipari munkás integet az Empire State Building 88. emeletének szerkezeti munkálatai közben - később kiderült, hogy a Russell nevű férfi valóban az életét kockáztatta, hogy elkészülhessen ez a felvétel:

Munkások dolgoznak az Empire State Building acélvázán:

Épp a Chrysler Building csúcsára mutat egy acélmunkás:

Egy építőmunkás egy ipari darun utazva:

A cikk még nem ért véget, lapozzon a további lenyűgöző képekért!