Eladó egy igazi műalkotásnak számító ház

Westhope, Frank Lloyd Wright
Vágólapra másolva!
Nemrég piacra került a híres amerikai építész, Frank Lloyd Wright egyik legkülönlegesebb alkotása Oklahoma államban.
Vágólapra másolva!

A neves amerikai építész, Frank Lloyd Wright épp a karrierje csúcsán volt, amikor az 1920-as évek végén unokatestvére felkérte, hogy tervezzen neki egy házat az Oklahoma államban található Tulsa akkori külvárosában. Így készült el az ingatlan, amely a Wright által Oklahomában megálmodott három épület egyike – írja a Dirt.com.

Az épület különlegessége, hogy a Wright egyik specialitásának számító technikával, úgynevezett „textilblokkokból" épült fel. Ez egyébként az egyetlen olyan „textilblokk" épület, melyet Wright Kalifornián kívül tervezett. Az ingatlan megépítésének összköltsége 100 ezer dollár volt, ami 60 ezer dollárral haladta meg az eredeti terveket.

A ház legutóbb 2021 októberében cserélt gazdát, akkor a Price Family Properties tulsai ingatlanfejlesztője, Stuart Price vásárolta meg, 2,5 millió dollárért. Az ingatlant ezt követően felújították és modernizálták. Most pedig újra felbukkant a piacon, és 8 millió dollárt (kb. 2,76 milliárd forint) kérnek érte.

Az 1929-ben épült, „Westhope" vagy „The Big House" néven ismert ingatlant 1975-ben vették fel a Nemzeti Történelmi Helyszínek listájára. A 967 négyzetméter lakóterülettel rendelkező házban öt hálószoba és ugyanennyi fürdőszoba található.

A közel 7650 négyzetméteres telek Tulsa városának jómódú Midtown negyedében fekszik. A füves hátsó udvarban kialakítottak medencét, dísztavat, valamint pihenésre és szórakozásra alkalmas területeket is. A telken emellett található egy 74 négyzetméteres vendéglakás, valamint egy ötállásos garázs is.