Égési sérülést szenvedett egy amerikai kislány a McDonald’sban a tűzforró ételtől

Mcdonald's, Mcflurry, Ice,Cream,
McDonald's logo outside McDonald's fast foos restaurant in South Edmonton. On Thursday, January 20, 2021, in Edmonton, Alberta, Canada. (Photo by Artur Widak/NurPhoto) (Photo by Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A floridai McDonald's étterem és annak franchise-tulajdonosa felelős azért, hogy 2019-ben egy négyéves kislány égési sérüléseket szenvedett, miután a combjára esett egy tűzforró McNugget csirkefalatka – mondta ki az esküdtszék.
Vágólapra másolva!

Még 2019-ben, a Floridában található Tamarac városában történt, hogy

egy négyéves kislány másodfokú égési sérülést szenvedett, miután a combjára esett egy tűzforró McNugget csirkefalatka.

Az esküdtszék múlt csütörtökön hozott döntést az ügyben, és megállapították, az étterem franchise-tulajdonosa gondatlanság miatt felelős az ügyben – írja a Fox Business.

A bíróság két napon át hallgatta meg a tanúvallomásokat a döntés előtt. Végül arra jutottak, hogy

miközben a tamaraci étterem vezetése felelőssé tehető a kislány sérülése miatt, a McDonald's USA közvetlen felelőssége nem állapítható meg.

Az esküdtszék szerint az étterem elmulasztotta figyelmeztetni a vásárlóit az étel hőmérsékletéből adódó veszélyről.

Felelősnek ítéltek egy floridai McDonald's éttermet, miután egy kislány égési sérüléseket szenvedett a csirkefalatkáktól Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

A beszámolók szerint Philiana Holmes az autójából vásárolta a Happy Mealt a fiának, illetve az eset idején négyéves lányának, Oliviának. Holmes elmondta, hogy egyszer csak arra lett figyelmes, hogy a lánya sikítani kezd, ezért félreállt az autóval, és azonnal megnézte, mi történt. Ekkor vette észre, hogy Olivia combja megégett a véletlenül ráeső csirkefalatkától.

Az anya fotókat készített a sérülésről, illetve videóra vette a lánya sikolyait is – a felvételt a bíróság előtt is lejátszották.

Az étterem sajnálatát fejezte ki a sérülés miatt, és bár mindkét fél egyetértett abban, hogy a Chicken McNugget okozta az égési sérülést, a pontos hőfok kapcsán a felek között vita volt. Míg a család ügyvédje szerint 93 Celsius-fokos volt a csirkefalatka, addig az étterem képviselője szerint csupán 71 fokos volt az étel.