Jó hírt kaptak azok, akik nem bírják az orvosi tűket

VACCINATION CENTER consultation immunization clinic medical center France Lyon human person european male syringe Hepatitis B health professional general practitioner Hbvaxpro Consulting Consultations Medical health visit Medical health visits Patients Va
VACCINATION CENTER Reportage in the Health and Prevention Centre run by the local committee for social hygiene (CDHS) in Lyon, France. HBVaxPro is a vaccine that is composed of a recombinant antigen of the hepatitis B virus (HBsAg). AUBERT / BSIP (Photo by AUBERT / BSIP / BSIP via AFP)
Vágólapra másolva!
A Vaxxas biotechnológiai óriáscég becslése szerint körülbelül három-öt év múlva érkeznek a tűmentes vakcinák, melyek megváltoztathatják a világ egészségügyi ellátását. Így nem meglepő, hogy jelenleg hat klinikai kísérlet van folyamatban, hogy végül sikerüljön a piacra dobni a terméket a becsült időkereten belül.
Vágólapra másolva!

Queensland egy lépéssel közelebb került a tű nélküli vakcinapacák előállításához, mivel mindössze pár év választja el a Vaxxas biotechnológiai óriáscéget attól, hogy piacra dobja az első kereskedelmi termékét, ami megváltoztathatja az egészségügyet – állítja Steven Miles, az ausztráliai Queensland szövetségi állam miniszterelnök-helyettese.

A képen a Vaxxon tűmentes vakcinája:

Az egészségügyi tapaszok több ezer apró nyúlvány segítségével közvetlenül a bőrfelszín alá juttatják a hatóanyagot. A Vaxxas vezérigazgatója, David Hoey, elmondta, hogy jelenleg hat klinikai program van folyamatban, melyekben több mint 500 ember vesz részt.

A kereskedelmi érdeklődés az elvileg hamarosan piaci forgalomba hozható, fejlesztés alatti termékre, elsősorban a magasabb jövedelmű országok részéről mutatkozik, például az Egyesült Államok máris jelezte arra igényét.

Ugyanakkor David Hoey szerint az egészégügyi innováció a második és harmadik világ országai számára is előnyös lehet, mivel a tapaszok nem igényelnek hűtést a feltartásukhoz. Mindemellett alkalmazásukhoz nem szükséges magas egészügyi képzettség sem, így egyszerűbb a használatuk.

A címlapi kép illusztráció!