Így néz ki Richard Branson mallorcai luxusszállodája

Richard Branson
WASHINGTON, DC - APRIL 12: Richard Branson, chairman of Virgin Airlines, participates in a discussion on "The War on Drugs" April 12, 2016 in Washington, DC. Branson joined the discussion at the Summit on Mental Health and Addiction, hosted by The Atlantic. Alex Wong/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Sir Richard Branson legújabb luxusszállodája Mallorcán hivatalosan is megnyitotta kapuit júniusban. Mutatjuk a látványos mediterrán hotelt.
Vágólapra másolva!

A Son Bunyola Hotel and Villas nevű szálloda 26 szobával és lakosztállyal rendelkezik, és egy 16. századi vidéki birtokon helyezkedik el, amelyet mandula- és olajfaligetek, szőlők, valamint citrusfák díszítenek.

Az 526 hektáros birtok a Serra de Tramuntana hegységben található, amely az Unesco Világörökség része Mallorca északnyugati partvidékén.

A szállodát, amely a Virgin Limited Edition portfóliójának része, egy helyi építésziroda, a Gras tervezte. A komplexum magában foglalja a fő birtokot és a tafonát (malmot), amelyben korábban egy történelmi olajsajtoló működött, valamint több melléképületet.

A tafona két teraszos lakosztálynak ad otthont, és a szálloda két egyedülálló "toronylakosztállyal" is büszkélkedhet, amelyekből panorámás kilátás nyílik a hegyekre és a tengerre. Az egyik toronylakosztály egykor középkori védőtorony volt.

A szállodában két étterem – egy mediterrán stílusú és egy tapas étterem –, illetve több szabadtéri éttermi terasz is található, melyeket Samuel G. Galdon séf irányít – írja a Daily Mail.

A vendégek a 28 méteres úszómedencét is élvezhetik, ahonnan pazar kilátás nyílik a közeli Foradada sziklára, amely a tengerbe és a környező vidékre nyúlik.

Sir Richard Branson egyébként 1987-ben vásárolta meg a Son Bunyola birtokot. De 2002-ben eladta, miután nem kapott építési engedélyt a szállodára.

Aztán 2015-ben a birtok újra piacra került, és az üzletember 14 millió dollárért megszerezte attól a házaspártól, akiknek 13 évvel korábban eladta, és beépítette a Virgin Limited Edition kollekcióba.

A hotel mellett a birtokon három villát is le lehet foglalni. A villák árai tartalmazzák az összes italt, étkezést, portaszolgálatot, takarítást és a Wi-Fi-t.