Legalább a minimálbér legyen kéznél Sziget-hetijegy vásárlásakor

Sziget fesztivál, 2022, 2022.08.14., vasárnap, óbudai Hajógyári-sziget, sziget, fesztivál
Vágólapra másolva!
Idén már nagyon mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a fesztiválrajongóknak, ha idén (is) szeretnének a Hajógyári-szigeten bulizni - tudta meg a Blikk. A Sziget Fesztiválon nemcsak az egynapos, hanem a hetijegy ára is brutálisan megdrágult - utóbbi esetében még a havi nettó minimálbér sem lesz elég.
Vágólapra másolva!

Habár a koronavírus-járvány miatt egy ideig nélkülözniük kellett a fesztiválozóknak a Szigetet, tavaly óta már ezt a hiányt is orvosolták a szervezők, és idén is igazi sztárparádéra lehet számítani. A repertoárt a többek között a hétszeres Grammy-díjas Billie Eilish, az Imagine Dragons, Lorde, Macklemore és David Guetta erősítik.

A fesztiválozóknak azonban idén komolyan át kell gondolniuk, hogy valóban megéri-e az árát a rendezvény, a jegyek árai ugyanis megemelkedtek: egy napijegy 38.000 és 42.000 forintról indul.

A bérletárak alakulását tekintve tavaly óta 17 százalékos áremelkedés történt, ha az elővételes jegyek árát vizsgáljuk, 2019 óta pedig 38 százalékos az áremelkedés. Sokkoló tény, hogy 10 évvel ezelőtt, 2013-ban a heti elővételes jegy 66 ezer forintba került, míg idén 151.600 forintot kell fizetni ugyanazért. Azaz 130 százalékkal kerülnek többe a jegyek most, mint 10 éve! Ahogy az sem mellékes, hogy a Sziget idén 6 napos, míg pár évvel korábban a hetijegy tényleg egy teljes hétre szólt.

A tavalyi Sziget fesztivál néhány résztvevője Forrás: Rockstar Photographers

Olyan mértékben nőttek a jegyárak idén a fesztiválon, hogy 1330 forinttal többe kerül egy 6 napos jegy, mint amennyit egy hónapan a minimálbéres fizetéssel kaphat valaki.

2023-ban ugyanis a bruttó minimálbér 232 ezer forint, ami nettó 154.270 forint, míg a teljes árú hetijegy 155.600 forint lesz az idén, az utolsó áremelést követően.

További információk a Blikk.hu oldalán.