Flipflopot már az ókorban viseltek, most elmondjuk, hogy mi köze a papucsnak a brazil inflációhoz

7 divatbaki, amit semmiképpen ne kövess el a munkahelyeden trend flipflop strandpapucs
Vágólapra másolva!
A flipflop papucs a világ egyik legmegosztóbb viselete. Sokan egyszerűen közönségesnek találják, különösen a strandon kívül, míg egyes országokban szinte nemzeti viseletnek számít. Az egyedi papucs története az ókori Egyiptomig nyúlik vissza, és már az is előfordult, hogy valaki a Fehér Házban viselte egy hivatalos eseményen. Bemutatjuk a flipflop különleges történetét, illetve a lábbelihez kötődő legérdekesebb adatokat.
Vágólapra másolva!

Azokban a régiókban, ahol az időjárás nagyot változik az év folyamán, a flipflop papucs hasonló jelentéssel bír, mint a téli csizma: egyértelműen jelzi, hogy beköszöntött a nyár. A flipflop azonban régóta igen megosztó viselet. Vannak, akik szerint közönséges, és legfeljebb csak a strandon elfogadható, míg mások akár a nagyvárosokban is viselik hőség idején.

A flipflop papucs máig az egyik legmegosztóbb lábbeli a világon Forrás: Thinkstock

Noha a flipflop a vásárlók többsége számára egy nem túl drága gumiszandállal vagy papuccsal egyenlő, a lábbelinek valójában több ezer éves története van.

A Quartz.com összesítése alapján bemutatjuk a flipflop különleges történetét, illetve a papucshoz kötődő legérdekesebb adatokat.

Lapozzon, a cikk a következő oldalon folytatódik!